Uber Technologies Inc. ve Mubadala Investment Company, Getir’in Türkiye’deki yemek, market, çarşı ve su portföyünün satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Satın alma süreci, ilgili resmi kurumların onaylarının ardından tamamlanacak.

Anlaşma kapsamında Getir ve Trendyol Go, Uber çatısı altında bir araya getirilecek. Şirketler, bu birleşmeyle Türkiye’de dijital teslimat ekosisteminin ölçeğinin büyütülmesini hedefliyor.

Uygulamalar nasıl çalışacak?

Süreç tamamlandığında Getir kullanıcıları, mevcut Getir uygulaması üzerinden hizmet almaya devam edecek. Aynı zamanda Trendyol Go’nun geniş restoran ağından da yararlanabilecek.

Emlak vergisinde son gün uyarısı: Ödeme internetten yapılabiliyor
Emlak vergisinde son gün uyarısı: Ödeme internetten yapılabiliyor
İçeriği Görüntüle

Trendyol Go kullanıcıları ise Getir ve GetirBüyük hizmetlerine kendi uygulamaları üzerinden doğrudan erişebilecek.

Uber: Türkiye stratejik bir pazar

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, Türkiye’nin büyüyen dijital ekonomisi ve dinamik tüketici yapısıyla Uber için uzun vadeli yatırım yapılan pazarlardan biri olduğunu belirtti. Khosrowshahi, birleşmeyle rekabetçi bir ekosistemin destekleneceğini vurguladı.

Mubadala: İş modelinin gücü görüldü

Mubadala Investment Company Grup CEO Vekili Waleed Al Mokarrab Al Muhairi, işlemin Getir’in iş modelinin gücünü ortaya koyduğunu belirterek Türkiye’de uzun vadeli yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Getir: Dönüm noktası

Getir CEO’su Batuhan Gültakan, anlaşmayı şirket için önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi. Gültakan, Getir’in ultra hızlı teslimat uzmanlığının Uber’in küresel ekosistemiyle buluşacağını ve tüm paydaşlar için deneyimin geliştirileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi