Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü, 1 Mayıs etkinliklerini bu yıl Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda düzenledi.

TKP İzmir İl Başkanı Tuğçe Sezen Gedik, uzun yıllardır farklı noktalarda 1 Mayıs’ı karşılamayı düşündüklerini ancak bu sene kararlaştırabildiklerini ifade ederek bu yıl Bostanlı’da Demokrasi Meydanı’nda olacaklarını açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl ayrı bir 1 Mayıs kararı aldıklarını ifade eden Gedik, “1 Mayıs’lar içimize sinmiyor” şeklinde konuşmuştu.

TKP İzmir, bu tercihini “1 Mayıs’ın içeriksizleştiği ve işçi sınıfının taleplerinin geri plana itildiği” eleştirisiyle açıklamıştı.

Farklı şehirlerden destek geldi

Bugün ise birçok kişi Bostanlı’da Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. TKP İzmir’in ayrı olarak organize ettiği 1 Mayıs programında işçi ve emekçiler müzik eşliğinde halay çekerek birlik ve dayanışma gününü kutladı. “Sazımızla, sözümüzle, halayımızla alandayız” diyen TKP İzmir’e farklı şehirlerden de destek geldi.

CHP İzmir’den Buca Belediyesi önünde eylem: "Yargı kimsenin oyuncağı değildir"
CHP İzmir’den Buca Belediyesi önünde eylem: "Yargı kimsenin oyuncağı değildir"
İçeriği Görüntüle

TKP Manisa, Demokrasi Meydanı’nda “Spil gibi yüce işçi sınıfına selam” pankartıyla alanda olurken, Gaziemir Atıfbey Semtevi de “Gün gelir zorbalar kalmaz gider” pankartıyla alandaki yerini aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ