İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Kahraman Akdoğan, Seferihisar ilçesindeki Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda sürdürülen sazan balığı sağım ve üretim çalışmalarını yerinde inceledi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında istasyonda sağım ve döllenme işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu işlemler sonucunda elde edilen yavru sazanlar, belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra Türkiye’nin farklı bölgelerindeki iç su kaynaklarına bırakılıyor.

5 milyon sazan yavrusu doğayla buluşturuldu
Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen 5 milyon sazan yavrusu, 2025 yılı içerisinde İzmir başta olmak üzere çevre illerde bulunan yaklaşık 100 göl ve gölete bırakıldı.
Yürütülen balıklandırma çalışmalarıyla göl ve göletlerdeki doğal balık popülasyonlarının desteklenmesi, iç su kaynaklarındaki balık varlığının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor.
Üretim çalışmaları sürecek
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, doğal su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını desteklemek ve gelecek nesillere daha güçlü su ekosistemleri bırakmak amacıyla Ürkmez’deki üretim ve balıklandırma çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.





