Olay yerine gelen polis ekiplerine de uzun süre kimlik göstermemekte direnen şahıs, sonunda kimlik ibraz etmemekten gözaltına alındı.

“Beni çeviremezsin”

Olay, Minarecik Mahallesi Eski Sanayi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı mahalle bekçileri devriye sırasında durumundan şüphelendikleri Hasan S. (46) adlı kişiyi durdurdu.

Bekçiler, rutin uygulama kapsamında Genel Bilgi Taraması (GBT) yapmak istedi ancak Hasan S. kimliğini vermeyi reddetti.

Bekçilerin yetkisini sorgulayan ve “Bekçi beni çeviremez, yetkin var mı?” diyerek tepki gösteren Hasan S., telefonla 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kendisini “Denge Partisi Genel Başkan Yardımcısı” olarak tanıttı ve olay yerine polis ekibi istedi.

Aksaray-1

“Kamu görevlisiyim” dedi, polis çağırdı

Telefon görüşmesi sırasında “Bekçiler bana artistlik yapıyor, siyasi güvenlik şubeden ekip istiyorum” ifadelerini kullanan Hasan S., daha sonra başka numaraları da arayarak emniyet müdürüyle görüşmek istediğini söyledi.

Bekçilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Polis de kimlik istedi

Polislerin de kimlik sorması üzerine Hasan S. bu kez siyasi partiye ait bir kart gösterdi. Ekiplerin ısrarı üzerine nüfus cüzdanını ibraz eden Hasan S.’nin yapılan sorgusunda herhangi bir olumsuzluk bulunmadı. Ancak kimliğini göstermemekte ısrar ettiği için şahıs, “kimlik ibraz etmemek” suçundan polis merkezine götürüldü.

Motoru arızalanan bot Karaburun açıklarında sürüklendi: 2'si çocuk 17 kişi kurtarıldı
Motoru arızalanan bot Karaburun açıklarında sürüklendi: 2'si çocuk 17 kişi kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

Olayla ilgili adli işlem başlatıldı.

Kaynak: İHA