CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, tutuklu bulunduğu cezaevinden "etkin pişmanlıktan yararlanmak" için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğu iddiası gündeme geldi.
Ancak Böcek, cezaevinden gönderdiği açıklamayla bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesinde yürütülen 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 5 Temmuz’da gözaltına alınan Böcek, aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı.
Basına yansıyan haberlerde, Böcek’in "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanmak için savcılığa başvurduğu ve kapsamlı bir ifade hazırlığında olduğu öne sürülmüş; sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmak istemediği iddia edilmişti.
Ancak Muhittin Böcek, cezaevinde kaleme aldığı notta bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Asılsız bu haberler beni üzmüştür." ifadelerini kullandı.
Günde 15 ilaç kullandığını ve dört kez hastaneye gittiğini belirten Böcek, "Yine sevk edilmem gerekiyor. Haberlerde bahsedildiği gibi yürütülen soruşturmayla ilgili müracaatım olmamıştır." sözleriyle iddiaları reddetti.
Muhittin Böcek, yazdığı notta şu ifadelere yer verdi:
Sabah saatlerinde bazı medya kuruluşlarında gördüğüm haber üzerine bu açıklamayı uygun buldum.
Hepinizin bildiği gibi Covid sürecinde 108 gün yoğun bakımlarda kalmıştım. Şu anda günde 15 ilaç kullanarak ayakta durabiliyorum. 4 defa hastaneye sevk edildim, bugünlerde yine hastaneye gitmem gerekiyor. Kas-kilo kaybı, şeker, kalp, tansiyon, prostat, böbrek değerlerimin yüksekliği, ciddi akciğer sorunlarım varken asılsız bu haberler beni üzmüştür.
Haberlerde bahsedildiği gibi Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili herhangi bir müracaatım olmamıştır.
Kıymetli Antalyalılar,
— Muhittin Böcek (@BocekMuhittin) October 30, 2025
Sabah saatlerinde bazı medya kuruluşlarında gördüğüm haber üzerine bu açıklamayı uygun buldum.
Hepinizin bildiği gibi Covid sürecinde 108 gün yoğun bakımlarda kalmıştım. Şu anda günde 15 ilaç kullanarak ayakta durabiliyorum. 4 defa hastaneye sevk edildim,… pic.twitter.com/zTOSRj10oE





