Menemen’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programı, siyaset ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda yapılan konuşmalarda Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna vurgu yapılırken, Cumhur İttifakı’nın milli birlik ve hizmet siyaseti açısından önemine dikkat çekildi.

“Bin yıllık bir medeniyetin mirasçısıyız”

İftar programının açılış konuşmasını yapan MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, Ramazan ayının toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir dönem olduğunu söyledi.

İzmir’de bugün dışarı çıkacaklar dikkat: Sıcaklık yükseliyor
İzmir’de bugün dışarı çıkacaklar dikkat: Sıcaklık yükseliyor
İçeriği Görüntüle

Çalışçı, aynı sofrada sadece ekmeğin değil kardeşliğin ve ortak değerlerin paylaşıldığını belirterek, milletin tarih boyunca zor zamanları dayanışma ile aştığını ifade etti. Çalışçı ayrıca Türkiye’nin köklü bir medeniyetin mirasçısı olduğunu vurgulayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmetle andı.

Iftar Menemen

“Cumhur İttifakı milli birliktir”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da konuşmasında Cumhur İttifakı’nın sadece seçim ittifakı olmadığını belirtti. Pehlivan, ittifakı devletin bekası, milletin birliği ve şehirlerin kalkınması açısından önemli gördüklerini söyledi.

Menemen Belediyesi’nin borçlarını ödeyen, yatırım yapan ve sosyal belediyeciliği güçlendiren bir yapıya kavuştuğunu belirten Pehlivan, bu başarının teşkilatların uyumu ve sahadaki çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti.

Pehlivan, "Bugün hamdolsun borçlarını ödeyen, yatırım yapan, sosyal belediyeciliği güçlendiren, hizmeti sahada hissedilen bir Menemen Belediyesi var. Bu başarı sadece bir kişinin değil, bu başarı teşkilatın inancının, sahadaki emeğin ve dava şuuru ile çalışan kadroların başarısıdır. Cumhur İttifakı'nın başarısıdır. Bu vesileyle özellikle ifade etmek isterim ki; bugün ortaya koyduğumuz bu hizmet anlayışının, bu güçlü iradenin ve bu uyumlu çalışma kültürünün arkasında Cumhur İttifakı’nın iki kıymetli liderinin ortaya koyduğu büyük devlet vizyonu vardır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin milletin bekasını her şeyin üstünde tutan sarsılmaz duruşu; Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eser ve hizmet siyasetiyle Türkiye’ye kazandırdığı büyük belediyecilik tecrübesi bizlere yol göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehirleri ayağa kaldıran, yerel yönetimleri kalkınmanın lokomotifi haline getiren vizyonu sayesinde bugün Menemen’de borcunu ödeyen, yatırım yapan, sosyal belediyeciliği büyüten bir anlayış hâkimdir. Bizler Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu bu yüksek sorumluluk bilinciyle, liderlerimizin çizdiği istikamet doğrultusunda, devlete sadakatle, millete hizmet aşkıyla çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim birliklerini daim eylesin, başımızdan eksik etmesin. Biz Cumhur İttifakı’nı sadece bir seçim ittifakı olarak görmüyoruz. Biz Cumhur İttifakı’nı; devletimizin bekası, milletimizin birliği, şehirlerimizin kalkınması, hizmet siyasetinin güçlenmesi olarak görüyoruz. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olduğu gibi, yerel meclislerimizde de aynı anlayışla, aynı sorumlulukla, aynı hedef doğrultusunda birlikte yol yürüyoruz. Bu birliktelik; milletin menfaatini her şeyin üstünde tutan bir anlayışın birlikteliğidir. Menemen’de ortaya çıkan hizmet başarısının arkasında da bu güçlü uyum ve bu sağlam irade vardır." diye konuştu.

“Türkiye mazlumların umududur”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise konuşmasında Ramazan ayının kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini ifade etti.

Türkiye’nin sadece bir devlet olmadığını belirten Şahin, ülkenin mazlumların umudu olduğunu dile getirdi. Şahin, birlik ve kardeşliğin korunmasının önemine dikkat çekerek Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini söyledi. Şahin, "Mübarek Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. İftar sofraları sadece yemek sofraları değil, kardeşliğin pekiştiği sofralardır. Ramazan, millet olma şuurunun en güçlü şekilde hissedildiği aydır. Bugün aynı zamanda Dünya Kadınlar Günü fakat bu mübarek ayda kadınlar, çocuklar ve Müslümanlar öldürülüyor. Ramazan ayında tüm İslam coğrafyası tedirgin. Bu durumda bize düşen güçlü olmak değil, çok güçlü olmaktır. Güç ise sadece ekonomiyle silahla gelmez. Asıl güç, istiklal ve istikbale yürekten bağlı olmaktır. Bugün uluslararası hukuk ayaklar altındadır. İnsan hakları hiçe sayılmaktadır. Adalet güçlü olanın çıkarına göre eğip bükülmektedir. Asıl hedef Müslümanı Müslümana kırdırarak bir çatışma zinciri kurmaktır. İşte böyle bir dönemde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin 'Terör bitsin de varsın boynuma ip atılsın!' haykırışı, iç cephemizin sağlam, birlik ve kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu gösteren hayati bir uyarıdır. Çünkü Türkiye sadece bir devlet değil, mazlumların umudu ve gönül coğrafyamızın teminatıdır. Unutmayalım, biz bin yıldır aynı kıble ve kaderi paylaşan büyük bir milletiz. Bu mübarek gecede niyazım odur ki, birliğimiz daim, kardeşliğimiz baki, soframız bereketli, gönüllerimiz huzurlu olsun." dedi.

Program, iftar yemeğinin ardından katılımcıların sohbeti ve Ramazan ayına ilişkin temennilerle sona erdi.

Kaynak: İHA