Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yönetimindeki TCMB'de önemli bir görevlendirme daha yapıldı. Bankanın danışman kadrosuna uluslararası tecrübesiyle bilinen Murat Taşçı getirildi. Atama kararı sessiz sedasız hayata geçirilirken, açıklama bizzat Taşçı'nın kendisinden geldi.

İLK TEBRİK BAŞKAN KARAHAN'DAN

Taşçı, yeni görevini profesyonel iş ağı LinkedIn üzerinden 'göreve başladım' bildirimiyle duyurdu. Bu paylaşımın altına ilk tebrik mesajını yazan isim ise Başkan Karahan oldu.

Taşçı'nın özgeçmişi ise başarılarla dolu. 2000 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra soluğu ABD'de alan Taşçı, Teksas Üniversitesi'nde doktora yaptı.

Taşçı'nın kariyerindeki asıl dikkat çeken nokta ise ABD Merkez Bankası (Fed) geçmişi oldu. 2006 yılında Cleveland Fed'de ekonomist olarak işe başlayan Taşçı, tam 17 yıl boyunca araştırma departmanında görev yaptı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı erişilebilirlik belgesine hak kazandı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı erişilebilirlik belgesine hak kazandı
İçeriği Görüntüle

JPMORGAN'DAN ANKARA'YA DÖNÜŞ

Fed kariyerinin ardından rotasını özel sektöre çeviren Taşçı, son olarak ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan'da 'kıdemli ekonomist' olarak çalıştı. Yaklaşık 3 yıllık Wall Street tecrübesinin ardından Taşçı'nın yeni adresi ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oldu.

Kaynak: Haber Merkezi