İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi kasım ayı üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır'ın idaresinde gerçekleşti.
İzmir’deki 2 bin 500 ton çöpün bertaraf edilmesini düzenleyen protokol de meclis gündemine gelen konular arasında yer aldı.
Konuya ilişkin önerge ilgili komisyonlara gönderildi.
İzmir'in çöpleri Manisa'da bertaraf edilecek
Belediyenin evsel atık bertaraf hizmeti alım ihalesini Kartallar isimli firma kazandı. Firma 7 Kasım tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında 17 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren çalışmalarına başlayacak. Buna göre İzmir’deki 2 bin 500 tonluk çöpün Manisa’da bertaraf edilmesi hedefleniyor.
Çöplerin taşınması sırasında sızacak suların temizliğini de İZSU Genel Müdürlüğü üstlenecek. Bununla ilgili protokol de meclis gündemine geldi.
İz Gazete'nin haberine göre; komisyonlara gönderilen önerge şu şekilde;
“İzmir İli genelinde oluşan günlük yaklaşık 2.500 ton evsel atığın lisanslı firma aracılığı ile bertaraf edilmesi hizmet alımı işi Kartallar Ege Geri Dönüşüm Enerji A.Ş. Firması uhdesinde kalmış ve hizmet alım işine 17/11/2025 tarihinde başlanacak olup; 07/11/2025 tarihli Yüklenici Firma ile yapılan sözleşme kapsamında Belediyemiz ve İZSU Genel Müdürlüğünce bertaraf tesisinde oluşan ve yüklenici firma tarafının taşınacak olan sızıntı sularının İZSU Genel Müdürlüğü nün belirleyeceği alanda yine İZSU Genel Müdürlüğü tarafından bertaraf edilmesi amacıyla Izmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU Genel Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan Protokolün kabulü ile söz konusu protokolün imzalanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil TUGAY'a yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi.”





