İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta yürüttüğü gençleştirme çalışmaları kapsamında ayı, eşek ve köpek figürlerinden oluşan üç bitkisel heykel hazırladı. Toplam 18 bin 500 saksılı bitkinin kullanıldığı heykeller, parkın üç ana giriş noktasına yerleştirildi.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan bitkisel heykeller; Lozan Kapısı, Cumhuriyet Kapısı ve İzmir Sanat Merkezi yanında ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
18 BİN 500 SAKSILI BİTKİ KULLANILDI
Ayı figürü için 2 bin 500, eşek figürü için 13 bin 500, köpek figürü için ise 2 bin 500 saksılı bitki kullanıldı. Böylece üç heykelde kullanılan toplam bitki sayısı 18 bin 500’e ulaştı.
Sanat ve doğayı bir araya getiren çalışma, Kültürpark’ın girişlerine renkli bir görünüm kazandırırken ziyaretçiler için de yeni fotoğraf ve ilgi noktaları oluşturdu.
SU İHTİYACI DÜŞÜK TÜRLER SEÇİLDİ
Bitkisel heykellerde kuraklığa dayanıklı ve düşük su ihtiyacına sahip sukulent türleri tercih edildi. Heykeller, biçimlerini ve estetik görünümlerini uzun süre koruyabilecek şekilde tasarlandı.
Ayı, eşek ve köpek figürlerinin göz, ağız ve kulak gibi ayrıntılarını belirginleştirmek amacıyla mevsimlik çiçeklerden yararlanıldı.





