Konak Belediyesi ekipleri, öğrencilerin yarıyıl tatilinde olduğu dönemi fırsata çevirerek okullarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başladı. Amaç, yeni eğitim dönemine daha sağlıklı ve güvenli okul ortamlarıyla girilmesini sağlamak.

Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekipler, tatilin başlamasıyla birlikte ilçedeki okullarda eş zamanlı çalışma yürüttü. Dış cephe boyasından asfalt yenilemeye, boya badana ve ağaç budamaya kadar birçok alanda teknik hizmet verildi.

Gümrükçü'den tekstil sektörüne destek sözü: İhracat teşvik modelleriyle bu kaçışı durduracağız
Gümrükçü'den tekstil sektörüne destek sözü: İhracat teşvik modelleriyle bu kaçışı durduracağız
İçeriği Görüntüle

Okullarda boya ve asfalt çalışmaları yapıldı

Çalışmalar kapsamında Nuri Öz İlkokulu’nun dış cephesi yenilenirken, Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulu’nun koridor ve sınıflarında boya badana işlemi gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla okul alanlarının hijyenik ve kullanışlı hale getirilmesi hedeflendi.

Öğrenciler Tatilde, Konak Belediyesi Ekipleri Işbaşında (7)

Sarıkamış İlkokulu’nun bahçesinde ise asfalt kazıma ve yenileme çalışması yapıldı. Yenilenen zemin üzerine çizim uygulanarak basketbol sahası oluşturulması planlandı.

Tatil boyunca çalışmalar sürecek

Kestelli Şerife Eczacıbaşı Ortaokulu bahçesinde bordür, parke ve asfaltlama çalışmaları da program dahilinde yürütülüyor. Tatil süresince projesi tamamlanan okullarda bakım ve yenileme çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Başkan Mutlu: Eğitimde eşitlik önceliğimiz

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Adil Kent, Eşit Yurttaşlık” ilkesini eğitime de yansıttıklarını belirterek, öğrenciler tatildeyken okulların yeni döneme hazırlandığını ifade etti. Mutlu, imkanlar doğrultusunda daha fazla okulda eğitim şartlarını iyileştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Öğrenciler Tatilde, Konak Belediyesi Ekipleri Işbaşında (4)

Kaynak: HABER MERKEZİ