Gamze ESKİKÖY/ Dijital Gaste- Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Başkan Helil Kınay idaresinde düzenlendi.

Meclisin önceki oturumuna CHP’li Meclis Üyesi Kadir Dalgıç’ın sosyal medya paylaşımı üzerinden başlayan “Cumhurbaşkanına hakaret” tartışmaları damga vurmuştu,

Dalgıç ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Denizli'deki otobüs faciasında hayatını kaybeden anne ve kızı İzmir'de toprağa verildi
Denizli'deki otobüs faciasında hayatını kaybeden anne ve kızı İzmir'de toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Meclis oturumu öncesinde Dalgıç'ın tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kınay, yaşanan süreci değerlendirdi.

Kınay, söz konusu paylaşımın kabul edilemez olduğunu dile getirdi ve tüm meclis üyelerine dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı.

Kınay'ın konuya ilişkin değerlendirmeleri şu şekildeydi:

“Bir önceki mecliste CHP’li meclis üyemiz Kadir Dalgıç kabul edilemez bir paylaşım yapmıştır. Bu kapsamda kendisi de bir açıklama yapmış, içeriğin niyetinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek paylaşımda bulunmuştur. Ne olursa olsun yapılan paylaşımın seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret içermesi kabul edilemez. Kendisi bu açıklamasının ardından tutuklandı. Yargılama ve hukuki süreç devam etmektedir. Biz de memnun olmadığımızı ifade ediyoruz. Ne seçilmiş Cumhurbaşkanına ne de belediye yönetimine hakaret edilmesi kabul edilemez. Ne belediyemizin ne de meclis üyemizin böyle bir konuyla karşı karşıya kalmış olması bizleri derinden üzmüştür. Tüm meclis üyelerimizin bu konuda dikkatli olmasını belirtmek isterim. Konuyu titizlikle takip ediyorum”.

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY