39,5851$% -0.32
45,6681€% -0.99
4.322,05%1,03
7.024,00%2,53
28.013,00%2,53
4152807฿%0.44625
CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı dikkat çekici açıklamayla, 38. Kurultay sonrası başlayan eleştiriler ve tehditlere sert yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu, organize linç kampanyalarının hedefinde olduğunu belirterek, kendisine yönelik can güvenliği tehditlerini kamuoyuyla paylaştı.
20 Kasım 2023’te kurultaya dair iddiaların gündeme gelmesinin ardından yayımladığı videoyla partisini korumaya çalıştığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, o günden bu yana trol hesaplar tarafından sistematik şekilde hedef alındığını söyledi.
“Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de…” diyen Kılıçdaroğlu, bu tehdidin sadece sosyal medya üzerinden değil, çeşitli çevrelerce organize şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.
Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:
Sessizliğimiz Suskunluk Değil, Sorumluluktur…
20 Kasım 2023 tarihinde, 38. Kurultayımızın üzerinden henüz iki hafta geçmişken, kurultaya ilişkin bazı iddialar kamuoyuna yansımaya başladı. O gün yayımladığım videoda, partimizi korumak adına gerekli olan her şeyi açıkça ve kararlılıkla dile getirdim.
Ancak o günden bu yana, organize edilmiş, kimliklerini gizleyerek karanlıkta hareket eden trol hesaplar üzerinden sistematik bir linç kampanyasına maruz bırakılıyorum.
Can güvenliğime yönelik açık tehditler alıyorum.
Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de…Tehditler, iftiralar ve kirli kampanyalar bir araya gelmiş durumda.
Sahte sosyal medya hesaplarından, fonlanan sözde akademisyenlere, iftira ve manipülasyonla mesleklerini kirleten bazı gazetecilere kadar uzanan geniş bir cepheyle karşı karşıyayız.
Ve ne yazık ki, dün siyasi ikballeri uğruna yanımda saf tutan, bir zamanlar benimle yol yürümeyi bir övünç sayarken bugün başka mecralara savrulmuş bazı siyasetçiler de bu koroya katılmış durumda.Hepsi bir ağızdan, hiçbir bilgi sahibi olmadığım, hiçbir dahlimin bulunmadığı bir konuda konuşmamı talep ediyorlar.
Oysa biz, bu milletin hakiki gündeminden sapmadan yürümek zorundayız.
Şahsi değil, kamusal olana; dedikoduya değil, hakikate yaslanmak zorundayız.
Ben, polemikle değil halkla konuşan bir siyasetçiyim.
Ve beni tanıyan herkes bilir: Eğer ortada bir gerçeklik varsa, onu eğip bükmeden, çekinmeden, dimdik bir duruşla dile getirmekten asla geri durmam.Beni direklere asacaklara,
silahla vuracaklara,
beni yakacaklara, taşlatacaklara,
bir adım attırmayacaklara ve lamalara söylüyorum: Sizden korkan sizden namerttir.Benden bir mesaj bekleyen herkese buradan açıkça sesleniyorum:
Herkes bilsin ki; bu partinin düşmanlarını, yine bu partinin harim-i ismetinde boğmaya muktediriz.
Sessizliğimiz Suskunluk Değil, Sorumluluktur…
20 Kasım 2023 tarihinde, 38. Kurultayımızın üzerinden henüz iki hafta geçmişken, kurultaya ilişkin bazı iddialar kamuoyuna yansımaya başladı. O gün yayımladığım videoda, partimizi korumak adına gerekli olan her şeyi açıkça ve…
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 30, 2025
Saraçhane eylemleriyle ilgili 14 gence tahliye kararı!