Gazeteciler adına açıklamayı TELE 1 Ana Haber Sunucusu Murat Taylan yaptı. Taylan, kanalda yaşanan süreci özetleyerek şunları söyledi:

Konak’ta feci kaza: 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi
Konak’ta feci kaza: 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

TELE 1, 2017’de özgür basın ve gerçeğe sadakat ilkesiyle Merdan Yanardağ öncülüğünde yola çıktı. Sekiz yıldır baskılara, tehditlere, ekonomik kuşatmalara rağmen dimdik ayakta kaldık.
Ancak bugün, özgür basına bir darbe daha vuruldu.
Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ akıl almaz bir suçlamayla tutuklandı. Kanala kayyum atandı. Kayyumun ilk işi haber bültenlerini susturmak oldu.

Taylan, “TELE 1’in ekran yüzleri, yöneticileri, tele1.com.tr yazarları ve kamera arkasındaki arkadaşlarımızla birlikte kayyum yönetimindeki TELE 1’den ayrılıyoruz” diyerek istifaları duyurdu.

“Penguen medyası olmayacağız”

Murat Taylan açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

Bu ülkede demokrasinin son ekranlarından biri olan TELE 1’de artık yalnızca belgeseller yayınlanıyor. Gazeteciliği onur sayan bir kanalın ‘penguen medyasına’ dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Kayyumun getirdiği yayın anlayışını tanımıyoruz. Bu bir geri çekilme değil, direniş ilanıdır. Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız.

Tele1

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, danışmanı Necati Özkan ve gazeteci Merdan Yanardağ hakkında “casusluk” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Bu soruşturma kapsamında, TELE 1’in bağlı olduğu ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık A.Ş.’ye TMSF kayyumu atanmış, kayyum heyetinin başına İbrahim Paşalı getirilmişti.

Kaynak: ANKA