Karşıyaka Belediyesi’nde meclis, Bostanlı Pazaryeri’ne ilişkin işletme yetkisi gündemiyle olağanüstü toplandı.

Pazar yerinin haftanın belirli bir gününde tekstil ve el sanatları ağırlıklı satışlara açılması ve işletme yetkisinin belediyenin çoğunluk hissesine sahip olduğu Kent Karşıyaka Sosyal Tesis İşletmeleri AŞ’ye devredilmesi, toplantının tek maddesi olarak sunuldu.

Ünsal, pazaryerinde yaşananları görüntülerle meclise izletti.

Pazaryerinde bazı esnafların gerçekleştirdiği saldırılar videolar aracılığıyla meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Ünsal, görüntülerin ardından salona dönerek, “Bu tabloyu izlerken hepimiz utandık. Görünen şey açıkça kamu malına zarar verme ve organize bir vandallıktır” dedi.

Videoda; tezgâhların zorla yerinden söküldüğü, pazar alanına ait kapı ve bölmelerin parçalandığı anlar görüldü.

İzmir'de kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız Manisa’da bulundu
İzmir'de kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız Manisa’da bulundu
İçeriği Görüntüle

Ünsal saldırganlar hakkında aynı gün suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Mecliste zaman zaman sessizliğin çökmesi dikkat çekti.

“Belediyenin önünde ses bombası patlatıldı”

Ünsal, saldırıların yalnızca pazaryerinde kalmadığını belirterek, “Aynı kişiler belediyenin önünde ses bombası patlattı. ‘Göztepeli taraftar attı’ diye söylenti yayıyorlar. Bu, gerçekle ilgisi olmayan bir savunma. Burası kulüp değil, belediye. Hem Karşıyakalıyım hem taraftarım ama bunun konu ile ilgisi yok” ifadelerini kullandı. Başkan, kendisini arayarak tezgâh devri talep ettiğini öne sürdüğü pazarcılar derneği başkanına tepki göstererek, “Ben 5 yaşında zorbalığa karşı durmayı öğrendim” ifadelerini kullandı.

"Kamu malına zarar verenlerle masaya oturmam”

Ünsal pazaryerindeki kirli düzeni anlattı. Başkan, tezgâhların bazı kişiler tarafından 12 milyon liraya kadar satıldığını, bunun da pazar alanında yıllardır süren bir rant düzenine işaret ettiğini söyledi.

Ünsal, “Biz kamu adına yetki kullanıyoruz. Kamu malına zarar verenlerle aynı masaya oturmam” dedi.

“Tüm yöneticilerimize açık şekilde tehdit var”

Başkan Ünsal, son haftalarda kendisine ve yönetim ekibine yönelik baskıların arttığını belirtti. Kendisinin ve çalışma arkadaşlarının tehdit altında olduğunu dile getiren Ünsal, durumu şöyle açıkladı:

“Bostanlı Tekstil Günleri gündeme geldiğinden beri sadece bana değil, tüm yöneticilerimize açık şekilde tehdit var. Çalışanlarımızın evlerine kadar gidilmiş, ailelerinin yanında sözlü baskı yapılmış. Bir belediye başkanı olarak kimseyi tehlikeye atma lüksüm yok.”

Ünsal, kendilerine ulaşan tehdit içerikli mesajları ve gerekli tüm delilleri meclis üyeleriyle paylaşabileceklerini söyledi.

“Çok kısa zamanda hayata geçireceğiz”

Ünsal, önergeyi geri çektiklerini duyurdu.

Projeden vazgeçilmediğini ifade eden Ünsal, “Bostanlı’daki şartlar bu zorbalıklar nedeniyle sağlıklı değil. Fakat Tekstil Günleri projesi için belediyemize ait daha modern ve güvenli bir alan hazırlıyoruz. Haftanın yedi günü sürecek şekilde çok kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ