Şanlıurfa Siverek'te dün yaşanan pompalı dehşetinin ardından bu kez Kahramanmaraş'ta silah sesleri yükseldi.
Bir ortaokulda silahlı saldırı yaşandığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, feci olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini 20 kişinin ise yaralandığını söyledi.
Saldırganın ise 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.
5 silah 7 şarjörle okulu basan şahsın eski emniyet mensubu olan babasının silahı ile saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.
♦️ Şanlıurfa'dan sonra şimdi de Kahramanmaraş: Okulda silah sesleri duyuldu, yaralılar var!
— Dijital Gaste (@dijitalgastecom) April 15, 2026
― Kahramanmaraş’ta Ayşel Çalık Ortaokulunda silah sesleri duyuldu.
― Olay yerinde yaralılar olduğu belirtildi.
― İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.… pic.twitter.com/fBv1pjm5tt
RTÜK, yayın yasağı getirdi!
RTÜK, Kahramanmaraş'taki okul saldırı hakkında yayın yasağı kararı aldı.
RTÜK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin 2026/3569 sayılı kararı doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kahramanmaraş’ta meydana gelen olay hakkında yayın yasağı kararı verilmiştir.
6112 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde yayıncı kuruluşların söz konusu mahkeme kararına hassasiyetle riayet etmeleri önemle hatırlatılır.
Saldırı için 8 müfettiş görevlendirildi
İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş’taki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi tarafından olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla 4 mülkiye başmüfettişi ve 4 polis başmüfettişinin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Bakan Çiftçi’nin de ivedilikle olay yerine hareket ettiği kaydedildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde görevlendirilen cumhuriyet savcılarının olay yerinde incelemelerini sürdürdüğü belirtilen açıklamada, soruşturmanın selameti ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yayın yasağı kararı alındığı ifade edildi.
Açıklamada, basın ve yayın kuruluşlarının soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı, yaralananlar için ise acil şifa dileklerinin iletildiği açıklamada, soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin bilgilendirmelerin yetkili makamlarca yapılacağı kaydedildi.
♦️ Kahramanmaraş'taki silahlı saldırının olduğu okulda yaşanan panik böyle kaydedildi.
— Dijital Gaste (@dijitalgastecom) April 15, 2026
― Korku içindeki öğrenciler pencerelerden atladı... #sondakika https://t.co/KwJt57U8uZ pic.twitter.com/3hw2IHUh2v
İletişim Başkanı Duran: "Toplum sağduyu ile hareket etmeli"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran, Kahramanmaraş'ta bir okulda meydana gelen saldırıya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.
Olayın herkesi derinden üzdüğünü belirten Duran, "Kahramanmaraş'ta bir okulda meydana gelen saldırı hadisesi hepimizi derinden üzmüştür. Olayın tüm boyutları ilgili kurumlarımız tarafından titizlikle incelenmekte olup, sürece dair gerekli tüm adımlar atılmaktadır." ifadelerini kullandı.
Güvenlik, sağlık ve eğitim birimlerinin sahada aktif görev yaptığını kaydeden Duran, sürecin eş güdüm içerisinde yönetildiğini belirtti.
Toplumsal hassasiyete dikkat çeken Duran, "Bu tür olaylar karşısında toplumumuzun sağduyu ile hareket etmesi, paniğe kapılmaması büyük önem arz etmektedir." dedi.
"Medya diline azami özen gösterilmeli"
Olayın çocuklar ve aileleri doğrudan ilgilendirdiğini vurgulayan Duran, özellikle medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak, "Olayın doğrudan çocuklarımızı ve ailelerimizi ilgilendiren bir boyutu bulunması nedeniyle, başta geleneksel ve dijital medya mecralarında olmak üzere, kullanılan dil ve söylemlerde azami özen gösterilmelidir." ifadelerine yer verdi.
Duran, travmatik etkileri artırabilecek, korku ve kaygıyı derinleştirebilecek ifadelerden kaçınılmasının çocukların psikolojik güvenliği açısından kritik bir sorumluluk olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş Valiliğinden saldırı açıklaması
Kahramanmaraş’ta okulda gerçekleşen silahlı saldırının ardından Valilik tarafından açıklama yapıldı.
Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
15.04.2026 Çarşamba günü öğle saatlerinde Ayşer Çalık Ortaokulunda meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 20 vatandaşımız yaralanmıştır.
Hayatını kaybedenlerden 1’inin öğretmen, 3’ünün ise öğrenci olduğu tespit edilmiştir. Yaralanan vatandaşlarımızın bir kısmının tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş, diğer yaralılarımızın tedavileri ise Kahramanmaraş’taki hastanelerde devam etmektedir. Yaralılarımızın sağlık durumları yakından takip edilmektedir.
Olayın ilk belirlemelere göre, bir 8. sınıf öğrencisinin çantasında bulunan silahlar ve mühimmatla okula gelerek rastgele ateş açması sonucu gerçekleştiği anlaşılmıştır. Olayı gerçekleştiren şüphelinin öldüğü tespit edilmiştir. Olayın aydınlatılması amacıyla Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup adli soruşturma kapsamlı ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir.
Olayın idari yönden incelenmesi amacıyla başmüfettişler görevlendirilmiştir. Soruşturma süreçleri bakanlıklarımız ve valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Milletimizi derinden üzen bu menfur saldırıdan etkilenen vatandaşlarımızın sağlık durumları yakından takip edilmekte olup hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor; eğitim camiamız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




