İZSU, 24 Mart tarihli su kesintisi listesini yayımladı. Açıklamaya göre İzmir’de Aliağa, Bayındır, Buca, Karabağlar, Karaburun, Konak, Seferihisar, Urla ve Ödemiş’te farklı nedenlerle su kesintileri yaşanıyor. Kesintilerin büyük bölümünün ana boru arızasından kaynaklandığı belirtilirken, bazı mahallelerde hidrant değişimi, bağlantı çalışması ve depo arızası da su kesintisine yol açtı.

Listede en uzun kesinti Ödemiş Ocaklı Mahallesi için 6 saat olarak yer aldı. Aliağa Şakran Hasbi Efendi Mahallesi’nde 3 saat, Bayındır Yakapınar’da ise 4 saatlik kesinti bilgisi paylaşıldı.

Çeşme'de silahlı saldırı: Dilan Polat’ın koruması hayatını kaybetti
Çeşme'de silahlı saldırı: Dilan Polat’ın koruması hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

En uzun kesinti Ödemiş’te

İZSU verilerine göre en uzun süreli su kesintisi Ödemiş’in Ocaklı Mahallesi’nde yaşanıyor. Ana boru bağlantı çalışması nedeniyle başlayan kesintinin 09.30 ile 15.00 saatleri arasında yaklaşık 6 saat sürmesi bekleniyor.

Bayındır Yakapınar Mahallesi’nde içme suyu deposunda oluşan arıza nedeniyle 4 saatlik kesinti bilgisi paylaşıldı. Aliağa Şakran Hasbi Efendi Mahallesi’nde ise hidrant değişimi nedeniyle yaklaşık 3 saat su verilemeyeceği bildirildi.

Buca ve Konak’ta birden fazla mahalle etkilendi

Buca’da İnönü Mahallesi ile Barış, Efeler ve Yiğitler mahalleleri kesintiden etkilenen bölgeler arasında yer aldı. Konak’ta ise hem Akın Simav ve Kemal Reis hem de Altay, Dayıemir, Dolaplıkuyu, Selçuk, Tınaztepe, Tuzcu, 1. Kadriye ve 2. Kadriye mahalleleri için kesinti duyurusu yapıldı.

Karabağlar Arap Hasan, Karaburun İnecik, Seferihisar Camikebir ile Hıdırlık ve Urla İskele mahallelerinde de ana boru arızası nedeniyle su kesintisi yaşandığı açıklandı.

Su kesintisinin nedenleri açıklandı

İZSU kayıtlarında kesintilerin önemli bölümünün ana boru arızasından kaynaklandığı görüldü. Bunun dışında Aliağa’da yangın hidrantı değişimi, Ödemiş’te bağlantı çalışması, Bayındır’da ise içme suyu deposunda oluşan arıza nedeniyle su kesintisi bilgisi yer aldı.

Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgelere yeniden su verileceğini belirtti.

İlçe ilçe su kesintisi listesi

İlçe Mahalle Saat Süre Neden
Aliağa Şakran Hasbi Efendi 10:17 - 13:00 3 saat Yangın hidrantı değişimi
Bayındır Yakapınar 08:30 - 12:30 4 saat İçme suyu deposu arızası
Buca İnönü 11:00 - 13:00 2 saat Ana boru arızası
Buca Barış, Efeler, Yiğitler 11:00 - 12:00 1 saat Ana boru arızası
Karabağlar Arap Hasan 11:05 - 13:05 2 saat Ana boru arızası
Karaburun İnecik 10:00 - 12:00 2 saat Ana boru arızası
Konak Akın Simav, Kemal Reis 11:02 - 13:02 2 saat Ana boru arızası
Konak Altay, Dayıemir, Dolaplıkuyu, Selçuk, Tınaztepe, Tuzcu, 1. Kadriye, 2. Kadriye 11:00 - 13:00 2 saat Ana boru arızası
Seferihisar Camikebir, Hıdırlık 11:00 - 13:00 2 saat Ana boru arızası
Urla İskele 10:06 - 12:06 2 saat Ana boru arızası
Ödemiş Ocaklı 09:30 - 15:00 6 saat Bağlantı çalışması

Kaynak: HABER MERKEZİ