İzmir'de uzun yıllar gündemde kalan Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında Tanyer İnşaat'ın patronu Münir Tanyer ile oğlu Taylan Tanyer'in de aralarında bulunduğu 26 kişinin tutuklanmasının ardından şirketin faaliyetlerine ilişkin dikkat çeken iddialar gündeme geldi. İddialara göre, firmanın devam eden projelerinde çalışmalar dururken, işçiler aylardır maaş alamadıklarını öne sürdü.
TanUrla Projesi'nde çalışmaların durduğu iddia edildi
Cumhuriyet'ten Yusuf Körükmez'in haberine göre, Tanyer İnşaat'ın Urla'da yapımını sürdürdüğü TanUrla Projesi'nde inşaat faaliyetleri geçtiğimiz cuma günü tamamen durdu. Yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve 278 lüks konuttan oluşan projede şantiyenin sessizliğe büründüğü aktarıldı.
Şirket yönetimine ulaşılamadığı öne sürüldü
Haberde, patronların tutuklanmasının ardından şirket yönetiminin faaliyetlerini durdurduğu ve çalışanların muhatap bulmakta güçlük yaşadığı iddia edildi.
Ayrıca firmanın Bayraklı'da yürüttüğü zemin güçlendirme ve kazık çalışmalarının da durduğu öne sürüldü.
İşçiler: "4 aydır ücret alamıyoruz"
Urla şantiyesinde çalışan bazı işçiler, yaklaşık dört aydır maaşlarını alamadıklarını iddia etti. Yaklaşık 10 işçinin şantiyede bekleyişini sürdürdüğü belirtilirken, bazı çalışanların ise noter aracılığıyla ihtar çekerek ayrıldığı aktarıldı.
Bir işçi, "Geçen cuma günü işi tamamen durdurdular. Haklarımızı yasal yollardan aramamız gerektiği söylendi. 60 yaşındayım, ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum" ifadelerini kullandı.
İşçiler mağduriyet yaşadıklarını savundu
Çalışanlar, emeklerinin karşılığını alamadıklarını ve süreç boyunca yalnız bırakıldıklarını öne sürdü. Şirketten ise iddialara ilişkin kamuoyuna yapılmış bir açıklama bulunmuyor.




