İzmir’in Foça ilçesine bağlı Yeni Foça’da gece başlayan şiddetli sağanak su baskınlarına yol açtı. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Şavklı Dere ve Sıcak Dere taştı. Sahil şeridi, pazaryeri ve mahalle araları sular altında kaldı.

Gece saatlerinden itibaren etkisini artıran yağışla birlikte dere yataklarından taşan çamurlu sular yerleşim yerlerine yayıldı. İç kesimlerdeki cadde ve sokaklar çamurlu suyla kaplandı.

Foça’da kent estetiği hamlesi: Merkez ve Yenifoça’da büyük dönüşüm
Foça’da kent estetiği hamlesi: Merkez ve Yenifoça’da büyük dönüşüm
İçeriği Görüntüle

Dere yatakları taştı

Şavklı Dere ve Sıcak Dere’nin taşması sonrası sahil bandında ve mahalle aralarında park halindeki bazı araçlar su içinde kaldı. Sahil şeridindeki iş yerleri ile evlerin zemin katlarını su bastı.

Sahil yolunda su seviyesi yükseldi

Yağışın sürdüğü bölgede sahil yolu ve ara sokaklarda su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Çok sayıda araç su içinde kalırken, taşkın ve su baskınlarının etkisi sürüyor.

Kaynak: İHA