İzmir’in Menderes ilçesinde dereye uçan araçta mahsur kalan bir kişi, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı. Gece saatlerinde yaşanan olayda ekipler, suyun ortasında kalan araca ulaşmak için seferber oldu.
Kaza, Develi Mahallesi’nde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir otomobil henüz belirlenemeyen nedenle dereye yuvarlandı. Araçta bulunan kişi, suyun içinde mahsur kaldı.

8 personel ve botla müdahale
İhbar üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Bölgeye 2 kurtarma aracı, 1 bot ve toplam 8 personel sevk edildi.
Ekipler, suyun ortasında kalan araca ulaşarak camı kırdı. Aracın üzerine çıkan ve yardım bekleyen kişi, bulunduğu yerden alınarak güvenli bölgeye çıkarıldı.

Yaralı hastaneye kaldırıldı
Kurtarılan vatandaş sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, ambulansla hastaneye sevk edildi.
Kurtarma çalışmasının ardından ekipler, araçta veya çevrede başka bir kişinin bulunup bulunmadığını kontrol etti. Yapılan incelemede başka bir kişiye rastlanmadı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi
Kazadan kurtarılan kişinin erkek olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.





