İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği “Bağımsızlık Seferberliği” etkinliğinin adresi bu kez Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi oldu.

Etkinlikte konuşan İzmir Millî Eğitim Müdürü ve Yeşilay İzmir Şube Başkanı Dr. Ömer Yahşi, 9 Şubat’ın “Sigarayı Bırakma Günü” olduğunu belirterek, Yeşilay Danışma Merkezlerinin (YEDAM) bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlerin yanında olduğunu hatırlattı ve “Ayık bir zihin, güçlü bir millet demektir.” dedi.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 20.46.50

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlen “Bağımsızlık Seferberliği” programına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Narlıdere Kaymakamı Kadir Taner Eser de birer konuşma yaparak, Yeşilay’ın çalışmalarından övgüyle söz etti.

Narlıdere İlçe Millî Eğitim Müdürü Zeynep Başdaş da, özellikle gençlerin bağımlılıktan uzak tutulması için Yeşilay’ın çalışmalarının güçlü bir dayanak olduğunu söyledi.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 20.46.49 (2)

Yeşilay Şube Başkanı Dr. Ömer Yahşi, “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü”nün dışında da tütün, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılığın gündemimizden düşmemesi gerektiğini hatırlattı. Dr. Yahşi, “sağlıklı gelecek ve sevdiklerimiz için kararlı olmamız çok değerli bir tutum.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 20.46.49 (1)

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Dr. Ömer Yahşi, “Ayık bir zihin, güçlü bir millet demektir” diyerek bağımsızlıklardan uzak, sağlıklı bir toplum için seferberliğe katılmaya davet etti.

Çağatay Güç 'görevden alma' iddialarına yanıt verdi
Çağatay Güç 'görevden alma' iddialarına yanıt verdi
İçeriği Görüntüle

Dünyaya örnek bir model

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü ve Yeşilay İzmir Şube Başkanı Dr. Ömer Yahşi, alkol, madde, kumar, tütün ve internet bağımlılığıyla mücadelede Yeşilay’ın öncü rol oynadığını söyledi.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 20.46.50 (1)

Beş bağımlılıkla hem önleme hem de tedavi alanında aynı anda mücadele eden başka bir sivil toplum kuruluşu yok.” diyen Dr. Ömer Yahşi, Türkiye’de doğan bu modelin tüm dünyada örnek alındığını kaydetti.

Dr. Yahşi, bu bağımlılıklara maruz kalanların Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden (YEDAM) yardım alabileceğini belirterek, 115 destek hattından veya Yeşilay’ın resmi internet sitesinden ulaşılabileceğini ifade etti.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 20.46.49 (1)

Bağımlılığın kişilerin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını altüst ettiğini kaydeden Yeşilay İzmir Şube Başkanı Dr. Ömer Yahşi, “Türkiye’de ve dünyada tütün, alkol ve uyuşturucu maddeye başlama oranları hızla artıyor. Maddeye başlama yaşları da gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlar vermektedir.” cümlelerini kullandı.

Muhabir: Haber Merkezi