İzmir’de trafikte tartıştığı başka bir sürücünün aracına saldıran şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. 39 yaşındaki sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 380 bin lira idari para cezası uygulanırken, ehliyetine 120 gün el konuldu, aracı da 120 gün süreyle trafikten men edildi.

Olayın ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan inceleme ve tespitler sonucunda saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen K.E. isimli şüpheli sürücü yakalandı.

Çeşme'de polisten kaçan alkollü sürücü yayaya çarptı
Çeşme'de polisten kaçan alkollü sürücü yayaya çarptı
İçeriği Görüntüle

A W676688 01

CEZA 2918 SAYILI KANUN KAPSAMINDA UYGULANDI

Polis ekipleri, şüpheli sürücü hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/4 ve 47/4 maddeleri kapsamında işlem yaptı. Bu kapsamda sürücüye toplam 380 bin lira idari para cezası kesildi.

EHLİYETİ GERİ ALINDI, ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

İdari para cezasının yanı sıra şüpheli sürücünün sürücü belgesi 120 gün süreyle geri alındı. Sürücünün kullandığı araç için de 120 gün trafikten men kararı uygulandı.

A W676688 02

TRAFİKTE ŞİDDETE KARŞI YAPTIRIM UYGULANDI

İzmir’de yaşanan olay, trafikte yaşanan tartışmaların kısa sürede şiddete dönüşebildiğini bir kez daha ortaya koydu. Uygulanan para cezası ve ek yaptırımlar, benzer olaylara karşı trafik ekiplerinin müdahalesinin sürdüğünü gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi