İzmir Haberleri

İzmir’de 102. İtfaiye Haftası kutlandı | Başkan Tugay: İtfaiye çalışanlarının özlük hakları iyileştirilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının 102. yılı dolayısıyla düzenlenen törenle kahraman personelini onurlandırdı. Başkan Tugay, itfaiye çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılarak itfaiye personeline teşekkür etti. Tugay, “Sizin çalışmalarınızdan geriye bu kentin vicdanına yazılmış bir kahramanlık hikâyesi kalıyor. Gösterdiğiniz cesaret ve fedakârlık sayesinde on binlerce insanın evi, hayatı ve umudu korunuyor” dedi.

Orman şehitleri anıldı

Törende ayrıca geçtiğimiz gün vefat eden 29 yaşındaki gıda mühendisi Eylem Dikilitaş Kocaoğlan da anıldı. Tugay, “Rahmetli Eylem’in yanı sıra ateşle mücadele ederken hayatını kaybeden orman şehitlerimizi ve itfaiye erlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir’de bu yıl 12 bin yangına müdahale edildi

İzmir İtfaiyesi’nin bu yıl yaklaşık 12 bin yangına müdahale ettiğini belirten Tugay, araç ve personel sayısını artıracaklarını açıkladı. Tugay, itfaiye personelinin hakları, ek gösterge ve tazminat konularında taleplerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

“İzmir İtfaiyesini Avrupa’da örnek gösterilir hale getireceğiz”

İtfaiye Dairesi Başkanı Yaşar Korkmaz ise, “Hedefimiz İzmir’i Türkiye’de değil, Avrupa’da örnek gösterilen bir itfaiye teşkilatı haline getirmek” dedi.