İzmir’in Selçuk ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına, anayolda tehlikeli anlara neden oldu. Kuşadası yolu üzerinde, Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan inşaat alanını çevreleyen dev reklam panoları ve demir konstrüksiyonlar rüzgârın etkisiyle yola devrildi.

Konak’ta feci kaza: 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi
Konak’ta feci kaza: 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Selçuk–Kuşadası kara yolunda meydana gelen olayda, fırtınaya dayanamayan panoların anayola savrulması nedeniyle ulaşım bir süre aksadı. Trafik, güvenlik önlemleri kapsamında kontrollü olarak tek şeritten sağlandı.

Facia kıl payı atlatıldı

Yetkililerden alınan bilgiye göre, panoların devrildiği sırada yoldan geçen herhangi bir aracın bulunmaması muhtemel bir kazanın önüne geçti. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması teselli oldu.

Izmir Selcuk Fırtına (1)

Polis ve ekipler bölgede önlem aldı

İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri ile yüklenici firma personelleri sevk edildi. Yolda geniş güvenlik önlemleri alınırken, devrilen panoların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

180 otobüslük otopark planlanıyor

Panoların devrildiği alanın, “Geleceğe Miras: Sonsuz Efes Projesi” kapsamında yapımı süren Efes Karşılama Merkezi inşaatına ait olduğu belirtildi. Proje kapsamında alanda 180 otobüs kapasiteli otopark ve 61 dükkânın yer alması planlanıyor.

Temizlik ve kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolun yeniden tamamen trafiğe açılacağı bildirildi. Yetkililer, rüzgârın bölgede etkisini sürdürebileceğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA