İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki milli karateci Görkem Uludoğan, Polonya’da düzenlenen Budokaido-Kyokushin Dünya Şampiyonası’nda ikinci oldu. Genç sporcu, Türkiye ve Avrupa derecelerinin ardından dünya kürsüsüne çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

Gökhan Kirazlı Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi olan Uludoğan, Budokaido-Kyokushin Karate’ye 8 yaşında ailesinin teşvikiyle başladı. Ödemiş Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Budokaido Antrenörü Mustafa Doğan Turhan ile çalışmalarını sürdüren genç sporcu, kısa sürede milli takım seviyesine yükseldi.

14 Y A S I N D A K I M I L L I K A R A T E C I G O R K E M D U N Y A 1290183 383861

POLONYA’DA DÜNYA KÜRSÜSÜNE ÇIKTI

Görkem Uludoğan, 25-26 Nisan 2026 tarihlerinde Polonya’nın Korzenna kentinde düzenlenen Budokaido-Kyokushin Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Şampiyonada başarılı müsabakalar çıkaran Uludoğan, dünya ikincisi olarak kürsüye çıktı.

Genç sporcunun bu başarısı, Ödemiş’te ve İzmir spor camiasında gurur yarattı. Uludoğan, elde ettiği derecenin kendisi için yeni hedeflerin başlangıcı olduğunu belirtti.

14 Y A S I N D A K I M I L L I K A R A T E C I G O R K E M D U N Y A 1290188 383861

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDAN MİLLİ TAKIMA

Görkem Uludoğan, 2024 yılında WKB 7’nci Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü oldu. 2026 Ocak ayında Karabük’te düzenlenen Kyokushin Karate Türkiye Şampiyonası’nda ise Yıldız Erkek 50 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Uludoğan, 12-15 Şubat 2026 tarihlerinde Yalova’da yapılan Budokaido Türkiye Şampiyonası’nda da birinci olarak milli takıma seçildi. Bu sonuçların ardından Polonya’daki dünya şampiyonasında ay-yıldızlı formayla mücadele etti.

HEDEFİ DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Dünya ikinciliğiyle büyük gurur yaşadığını söyleyen Görkem Uludoğan, başarısını daha ileri taşımak istediğini belirtti. Uludoğan, “Başarılarımı dünya birinciliğiyle taçlandırmak istiyorum. Omuzlarımda yıllarca verilen emek, hayaller ve sarsılmaz bir inanç vardı” dedi.

Antrenörü Mustafa Doğan Turhan’ın kendisi için büyük bir destek olduğunu vurgulayan genç sporcu, Turhan’ı “yolunu aydınlatan ve her düştüğünde kaldıran” bir hoca olarak tanımladı.

Altay’da kritik zirve 6 Haziran’da : Ahmet Nur Çebi İzmir’e geliyor
Altay’da kritik zirve 6 Haziran’da : Ahmet Nur Çebi İzmir’e geliyor
İçeriği Görüntüle

14 Y A S I N D A K I M I L L I K A R A T E C I G O R K E M D U N Y A 1290192 383861

ANTRENÖRÜNDEN AZİM VE DİSİPLİN VURGUSU

Ödemiş Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Budokaido Antrenörü Mustafa Doğan Turhan, Görkem Uludoğan ile 2020 yılında tanıştıklarını söyledi. Turhan, sporcusunun azmi, gayreti ve disipliniyle her geçen dönem büyük gelişim gösterdiğini belirtti.

Uludoğan’ın yalnızca yeteneğiyle değil, çalışma ahlakı ve antrenmanlardaki ciddiyetiyle de öne çıktığını ifade eden Turhan, genç sporcunun kendi sınırlarını zorlamaktan korkmadığını söyledi.

ÖDEMİŞ’E GURUR YAŞATTI

Turhan, Görkem Uludoğan’ın Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takıma seçildiğini ve Polonya’daki dünya şampiyonasında ikinci olarak Türkiye’ye büyük gurur yaşattığını dile getirdi.

Genç sporcunun başarısında düzenli çalışmanın, disiplinin ve spora verilen desteğin önemli rol oynadığı belirtildi. Uludoğan’ın bundan sonraki hedefi ise dünya birinciliği kürsüsüne çıkmak.

Kaynak: DHA