Ekonomi

İzmir İZFURNEX 2026 Mobilya Fuarı başlıyor: 127 firma yeni koleksiyonlarını görücüye çıkaracak

İZFURNEX 2026, 25-29 Mart’ta Fuar İzmir’de 127 firma ve markayla açılıyor. 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda yeni koleksiyonlar ilk kez görücüye çıkıyor. Fuar, her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

Abone Ol

İzmir Mobilya Fuarı İZFURNEX 2026, 25-29 Mart 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de kapılarını açıyor. 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda 127 firma ve marka yer alıyor. Organizasyon, her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor. Ev, salon, yemek ve yatak odası mobilyalarından masa, sandalye ve dekoratif aksesuarlara kadar geniş bir ürün yelpazesi fuarda sergileniyor. Yerli üreticilerin yeni koleksiyonlarını ilk kez bu fuarda tanıtacak olması da organizasyonu sektör açısından öne çıkarıyor.

Fuara sayılı saatler kala yapılan açıklamalarda, organizasyonun yalnızca iç pazar için değil, ihracat bağlantıları açısından da önemli bir buluşma noktası olduğu vurgulandı. İzmir’de düzenlenen ihtisas fuarı, üretici, alıcı, mimar, tasarımcı ve sektör profesyonellerini aynı çatı altında buluşturuyor.

127 firma aynı çatı altında buluşuyor

İzmir, Manisa, Eskişehir, Balıkesir, İnegöl, Bursa, Antalya, Isparta, Denizli, Aydın, İstanbul ve Kayseri’de faaliyet gösteren 127 yerli mobilya üreticisi fuarda yer alıyor. Katılımcılar, ev mobilyalarından salon ve yemek odası takımlarına, yatak odalarından masa, sandalye, yatak ve aksesuarlara kadar çok sayıda ürünü ziyaretçilere sunuyor.

Organizasyon, hem zincir mağazalar hem butik satış noktaları hem de otel ve turistik tesislerin satın alma süreçlerinde karar verici olan profesyoneller için de önemli bir temas alanı oluşturuyor.

10 ülkeden sektör profesyonelleri İzmir’e geliyor

İZFURNEX 2026 kapsamında uluslararası pazar temsilcileri de İzmir’de ağırlanıyor. Açıklamaya göre Mısır, Sırbistan, Kosova, Katar, Bosna Hersek, Azerbaycan, Tunus, İngiltere, Polonya ve Makedonya’dan sektör profesyonelleri fuarı ziyaret ediyor.

Bu katılımın, fuarın ihracat bağlantıları açısından stratejik önemini güçlendirdiği belirtildi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen üreticilerle yabancı alım heyetlerinin aynı platformda buluşması, fuarın ticari yönünü öne çıkarıyor.

Baykal: Sektörün vitrini olacak

EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, fuarın Türkiye mobilya sektörünün üretim gücünü ve tasarım vizyonunu yansıtan önemli bir vitrin olduğunu belirtti. Baykal, Türkiye mobilya sektörünün 200’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını, sektörün 5 milyar dolar hedefi doğrultusunda ilerlediğini ifade etti.

Baykal, ihtisas fuarlarının bu hedefe ulaşmada kritik rol oynadığını vurgularken, İZFURNEX 2026’nın ulusal ve uluslararası pazarlara açılan önemli bir buluşma noktası olduğunu kaydetti.

Güçlü kurum desteğiyle düzenleniyor

Fuarın; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Mobilyacılar Odası, Ege Mobilya Sanayicileri Derneği ve Ege Mobilya Sanayici ve İş Adamları Derneği başta olmak üzere birçok kurumun desteğiyle düzenlendiği açıklandı.

Açıklamada, İzmir’in fuarcılıktaki köklü birikimiyle bu organizasyonda da iddiasını ortaya koyduğu belirtildi. Özellikle Ege Bölgesi üreticileri açısından fuarın küresel marka yolculuğunda önemli bir zemin sunduğu ifade edildi.