İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) görev yapan Nuri Yıldız ile kızı Fatma Sedef Yıldız'ın hikâyesi, fedakârlık ve meslek sevgisinin örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Aynı arama kurtarma ekibinde görev yapan baba-kız, afet ve acil durumlarda birlikte hayat kurtarmak için sahaya çıkıyor.

Babasının izinden giderek AFAD'a katıldı

Çocukluk yıllarından itibaren babasının eğitimlerini ve tatbikatlarını yakından takip eden Fatma Sedef Yıldız, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyokimya Bölümü'nden mezun olduktan sonra AFAD'ın tekniker alım sınavını kazanarak babasının görev yaptığı ekibe katıldı.

Tatbikatlarda ve operasyonlarda aynı timde görev alan ikili, iş saatlerinde profesyonel disiplinle çalışırken, mesai sonrasında baba-kız ilişkisini sürdürüyor.

"Aynı ekipte birlikte can kurtarır olduk"

Arama kurtarma amiri Nuri Yıldız, kızının küçük yaşlardan itibaren mesleklerine ilgi duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Buradaki çalışmalarımızı görüyordu. Eğitimlerimizi takip ediyordu. 'Kızlar da bu işi yapar mı?' diye soruyordu. Üniversiteyi bitirdiğinde AFAD'ın tekniker alımı oldu. Puanı tutunca bana 'Baba gireyim mi?' dedi. Ben de destek oldum. Meslektaş olduk. Aynı ekipte birlikte can kurtarır olduk."

"Evde kızım, sahada ekip personeli"

Görev sırasında hiçbir ayrıcalık tanımadığını vurgulayan Nuri Yıldız, ekip disiplininin her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

"Benim için diğer ekip arkadaşlarımdan hiçbir farkı yok. Kayırmaya kalkarsam onun hayatını da riske atmış olurum. Evde kızım ama sahada ekip personelim. İş yerinde herkes görevini yapıyor. Mesai bittikten sonra ise yine baba-kız oluyoruz." dedi.

"Babam hem amirim hem kahramanım"

Fatma Sedef Yıldız ise babasını her zaman örnek aldığını belirterek, onun verdiği eğitimleri çocukluğundan beri izlediğini söyledi.

Dikili'de heyecan dolu turnuva... Ödüller sahiplerini buldu!
Dikili'de heyecan dolu turnuva... Ödüller sahiplerini buldu!
İçeriği Görüntüle

Hayat kurtarmanın tarifsiz bir duygu olduğunu dile getiren Yıldız, "Babamı kendime rol model aldım. İş yerinde amirim olarak görüyorum. Mesai bitince yine babam oluyor. Bazen ona 'amirim' demekte zorlanıyorum ama alışmaya çalışıyorum. Babamla birlikte hayat kurtarmak benim için büyük bir gurur." ifadelerini kullandı.

AFAD İl Müdürü'nden teşekkür

İzmir AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci de kurumun büyük bir aile olduğunu belirterek, Nuri Yıldız ve Fatma Sedef Yıldız'a görevlerinde başarılar diledi.

Kaynak: AA