İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denizcilik işletmesi İZDENİZ, Karaburun’un simgesi haline gelen nergis çiçeğini tanıtmak amacıyla düzenlenen 8. Karaburun Nergis Festivali için özel vapur seferleri başlattı.
16-17-18 Ocak tarihlerinde yapılacak festival kapsamında, “Nergis Festivali Özel Seferleri” 17 Ocak Cumartesi ve 18 Ocak Pazar günleri gerçekleştirilecek. Seferler, katamaran tipi yolcu gemileriyle gidiş-dönüş şeklinde planlandı.
Karşıyaka ve Konak’tan Mordoğan’a
Özel seferler Karşıyaka ve Konak iskelelerinden saat 10.00’da hareket edecek. Mordoğan’a varışın ardından dönüş seferleri her iki gün de saat 17.30’da yapılacak. Gemiler Mordoğan İskelesi’ne yanaşacak.
Biletler sadece online satılacak
Sefer biletleri yalnızca bilet.izdeniz.com.tr adresi üzerinden online olarak temin edilebilecek. İskelelerde bilet satışı yapılmayacak, İzmirim Kart ile gişe geçişi uygulanmayacak. Yolcular, online alım sonrası SMS ile gönderilen QR kodlu biniş kartlarıyla gemiye binecek.
Bilet ücreti ne kadar
Tek yön bilet ücreti 250 TL olarak belirlendi. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz seyahat edebilecek. Her sefer için kontenjan 60 kişiyle sınırlı olacak. İndirimli ve ücretsiz kartlar geçerli olmayacak.

Ancak Şehit Yakınları ve Gazi Kartı sahipleri ile Engelli İzmirim Kartı bulunan engelli yurttaşlar ve varsa Refakatçi İzmirim Kartı olan bir refakatçisi, rezervasyon yaptırmak koşuluyla seferlerden ücretsiz yararlanabilecek.
Festival alanına ring seferleri
Mordoğan İskelesi’nden festival alanına ulaşım için Karaburun Belediyesi tarafından ring otobüs seferleri düzenlenecek. Rezervasyon ve detaylı bilgi için mesai saatleri içinde (232) 320 00 35 / 102-103 numaralı telefonlardan bilgi alınabilecek.





