İstanbul'da ve farklı illerde çok sayıda proje okulda gerçekleştirilen yönetici ve öğretmen atamaları, hem eğitim sendikalarının hem de öğrencilerin tepkisini çekti.

Atamaların ardından lise öğrencileri birçok şehirde protesto eylemleri düzenlemeye başladı.

Atama kararlarının ardından muhalif kimliğiyle bilinen öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirildiği öne sürüldü.

Eğitim sendikaları bu durumun ideolojik bir tasfiye süreci olduğunu savunurken; öğrenciler de öğretmenlerine sahip çıkmak için sokaklara çıktı.

Vali Gül'den öğrencilere uyarı mesajı

Liselilerin ülke genelinde sürdürdüğü protestolara dair açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, eylemlerin yasa dışı olduğunu iddia etti.

Vali Gül, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada öğrencilere şöyle seslendi:

Sevgili Öğrencilerimiz,

CHP MYK’dan kritik karar: 5 il yönetimi feshedildi, 6 il başkanı disipline sevk edildi
CHP MYK’dan kritik karar: 5 il yönetimi feshedildi, 6 il başkanı disipline sevk edildi
İçeriği Görüntüle

Güvenliğiniz ve geleceğiniz her şeyden önemlidir. Bazı provokatörler, sizi yasa dışı eylemlere sürükleyerek polisle karşı karşıya getirmeyi ve hayallerinizi çalmayı amaçlamaktadır. Bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olun. Yüreğimiz, bir gencin eğitim yerine sokakta tehlikeye atılmasına asla razı olmaz. Sizi korumak bizim sorumluluğumuzdur.

Lütfen sizi kışkırtan siyasal ve sosyal gruplara mesafeli durun. Unutmayın, bu tür gruplar kendi menfaatleri için sizi kullanmak isteyebilirler. Keşke dememek için dikkatli olun.

Muhabir: Batuhan Yavuz