Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabından yayımladığı mesajında, iddianamede kendisine “suç örgütü lideri” denilmesine ve 2352 yıla kadar hapis istemine sert sözlerle tepki gösterdi.
“İftiralar ve kumpaslarla hazırlanan hukuksuz bir iddianame”
İmamoğlu, açıklamasında yargı sürecinin siyasallaştığını savunarak şunları söyledi:
İftiralar, kumpaslar, yargıda görülmemiş saldırı ve tacizlerle yürüttükleri hukuksuz soruşturma sonucunda 237 gün sonra iddianameyi hazırlayabildiler.
Öyle bir iddianame ki; iş aylardır üstünde tepindikleri sözde yolsuzluk ve rüşvet iftiralarından çıkıp, Cumhuriyetimizin kurucusu CHP’yi hedef almaya varmış. Size yazıklar olsun.
“Gerçekten cesaretiniz var mı? Hodri meydan!”
İmamoğlu, iddianamedeki suçlamaları reddederek yargılamanın canlı yayınlanması çağrısını yineledi:
Yazdığınız iddianame; insanları tehdit ederek, rehin alarak, baskıyla iftiraya zorlayarak, kuyruk kuyruğa dizip bağladığınız yalanlardan ibarettir.
Gerçekten cesaretiniz var mı? Hodri meydan! Duruşmayı canlı yayınlayın, herkes yalanlarınızı, iftiralarınızı görsün. Toplumun vicdanına, milletin adalet duygusuna bir kez olsun güvenin.
“TBMM bu süreci milletten gizlememeli”
İmamoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) göreve çağırarak mahkemenin TRT ve diğer kanallardan yayınlanmasını talep etti:
Millet iradesinin temsilcisi, toplum vicdanının simgesi Gazi Meclisimizi göreve çağırıyorum.
Mahkemenin TRT ekranlarından ve diğer kanallardan yayınlanabilmesi için TBMM harekete geçsin. Milletin temsilcileri, milletin geleceğini ilgilendiren bu yargı sürecini milletten gizlemesin.
“Alnımız ak, başımız dik”
Açıklamasının sonunda İmamoğlu, “Alnımız ak, başımız dik. Bizim bu aziz millete hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu’nun açıklaması, sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, duruşmanın canlı yayınlanması yönündeki talebi de kamuoyunda tartışma yarattı.





