Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak. Kuvvetli rüzgar ve fırtına ile geçmesi beklenen akşam öncesi İGDAŞ'tan İstanbullulara çok önemli bir uyarı mesajı gönderildi.

ŞİDDETİ SAATTE 80 KM'Yİ BULACAK

AKOM verilerine göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde etkili olan lodos (güney-batı) yönlü rüzgarın kuvvetini arttırarak fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yarın akşam saatlerine kadar fırtına 40-70 km/saatlik fırtınanın, Eyüpsultan, Arnavutköy, Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer yer 80 km/saatlik kuvvetli fırtına şiddetinde esmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şiddetli rüzgar nedeni ile yaşanabilecek olumsuz hava şartlarında ekiplerini hazırda tutarken, hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar yaşanabileceği belirtildi. İstanbulluların da çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı tedbirli olunması istendi.

İGDAŞ 'KESİNLİKLE' DİYEREK UYARDI

İGDAŞ tarafından da vatandaşlar SMS ve sosyal medya paylaşımı ile lodosa karşı uyarıldı. İGDAŞ'ın uyarısı şu şekilde: 'Güvenli doğal gaz kullanımı için bacalı cihaz bulunan mahalde kesinlikle uyumayınız, ortamlarınızı sık sık havalandırınız, gece uyumadan önce cihazınızı kapatınız.'