Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 15 Temmuz anmaları kapsamında devlet binalarına yalnızca Türk bayrağı asılacağı, Atatürk posterlerine yer verilmeyeceği yönünde bir talimat verildiğini öne sürdü.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından "Bazı kaynaklardan yarın devlet binalarına Atatürk posteri asılmaması sadece Türk bayrağı asılması ile ilgili talimat verildiği bilgisi geldi." diye yazdı.

CHP’de kritik bildiri: İzmir’den kimler imza verdi?
CHP’de kritik bildiri: İzmir’den kimler imza verdi?
İçeriği Görüntüle

Bu iddiaya İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakanlık, 25 Haziran 2025 tarihli genelgede yalnızca etkinliklerde Türk bayrağına yer verilmesinin istendiğini, Atatürk fotoğraflarının yasaklandığına dair iddiaların "alçak bir iftira" olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından şu açıklama paylaşıldı:

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle 25 Haziran 2025 tarihli bir genelge yayımlanmıştır.

Genelgede;

Tüm ETKİNLİKLERDE sadece Türk bayrağına yer verilmesine özen gösterilmesi” gerektiği belirtilmiştir.

Bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde iddia edilen ‘Atatürk fotoğraflarının kullanımının yasak” olduğu iddiası alçak bir iftiradır.

İçişleri Bakanlığımızın 2018 yılından itibaren yayımladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin her genelgede “Tüm etkinlerde sadece Türk bayrağına yer verilmesine özen gösterilmesi” gerektiği ibaresi yer almaktadır. Amaç; 15 Temmuz gibi milletimizin birlik ve beraberliğinin timsali olan anma gününde düzenlenen etkinliklerde siyasi partilerin değil, sadece TÜRK BAYRAĞININ kullanılmasıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Muhabir: Batuhan Yavuz