Türkiye'de ve dünyada çocuklara yönelik cinsel istismar olayları artarken internette tartışma yaratacak skandal bir satış ortaya çıktı. HepsiBurada adlı internet sitesinde 'ZSSLD' adlı bir satışçının, çocuk oyuncakları kategorisinde erkek cinsel organı şeklinde yastık satışı yaptığı belirlendi.

'ZSSLD 80 cm Peni Peluş Yastık Dolması Yastık Bebek Kız Arkadaşı İçin Hediye' başlıklı oyuncak için siteye konulan fotoğrafta erkek cinsel organı şeklindeki yastıklara sarılan küçük bir kız çocuğuna benzeyen manken olduğu görülüyor. Pedofili suçu kapsamına girecek satışa nasıl izin verildiği ise bilinmiyor.

SATIŞA KAPANDI
Hepsiburada, 'Çocuk oyuncakları' kategorisinde satışa sunduğu penis yastık satışını tepkilerin ardından yayından kaldırdı.

HEPSİBURADA'DAN AÇIKLAMA
Hepsiburada, olayın ardından yaptığı açıklamada bu tarz sorunların dünyanın birçok e ticaret firmasında yaşandığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:'Ancak dünyanın tüm büyük e-ticaret platformlarında benzer olumsuz durumlar nadiren de olsa yaşanabilmektedir. Platform olarak böyle sakıncalı durumlarda çok hızlı biçimde gerekli aksiyonu alıyor ve tedbirlerimizi sıkılaştırıyoruz.Haberinizde yer alan söz konusu ürünün satışına derhal son verilmiş, yurtdışı kaynaklı satıcıyla ilgili sözleşmemiz kaynaklı gerekli işlemler başlatılmıştır. Olayın nasıl gerçekleştiğine dair çok yönlü soruşturmamız devam etmektedir. Benzeri durumların tekrar yaşanmaması için ek önlemler devreye alınmıştır.'