10 ay süren takip sonucu operasyon yapıldı

Edinilen bilgiye göre, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Bayğaralar” olarak bilinen organize suç örgütünü 10 ay boyunca teknik ve fiziki takiple izledi.

Yapılan çalışmalarda örgüt üyelerinin,

Polis ekipleri, 13 Ekim’de Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Trabzon, Kocaeli, Bitlis, Kilis ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenledi. 403 adrese yapılan baskınlara 800 ekip ve 2 bin polis katıldı.

Silah, uyuşturucu ve patlayıcılar ele geçirildi

Operasyonlarda 106 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda:

  • 4 el yapımı patlayıcı,

  • 27 ruhsatsız tabanca,

  • 3 AK-47 uzun namlulu tüfek,

  • 2 otomatik tabanca,

  • 38 bin 915 uyuşturucu hap
    ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Helikopter destekli adliye sevki

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında polis helikopterlerinin havadan gözetim yapması dikkat çekti.

Öte yandan örgütün lideri olduğu ileri sürülen Ramazan Bayğara’nın Yunanistan’da tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Baygara-1

Kaynak: İHA