Süper Lig’in 13. haftasında Göztepe, İzmir’de yoğun yağmur ve serin havanın etkisinde Kocaelispor’u konuk etti. Gürsel Aksel Stadı'ndaki mücadele, yüksek mücadele gücü ve tansiyonla geçse de gol sesi çıkmadı. 0-0’lık sonuçla sahadan ayrılan iki ekip, puanları paylaştı. Bu sezon 5. beraberliğini alan Göztepe puanını 23’e yükseltti.
Kırmızı kartlar iptal edildi, mücadele sert geçti
Maçın ilk yarısında iki takım da zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirse de skor tabelası değişmedi. Karşılaşmanın 41. dakikasında yaşanan bir pozisyonda hakem Ali Yılmaz, Kocaelispor'dan Balogh’a doğrudan kırmızı kart gösterdi. Ancak VAR incelemesi sonrası karar sarı kart olarak düzeltildi.
Benzer bir durum ikinci yarıda Göztepe'den Miroshi için yaşandı. Sert geçen maçta oyun zaman zaman gerginliğe sahne olurken, her iki takımın teknik direktörü de bu atmosferden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Stoilov: “Hücumda öz güven eksikliği yaşıyoruz”
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada savunma anlamında takımının iyi bir sınav verdiğini ancak hücum performansını yeterli bulmadığını söyledi. İlk yarıda oyuna yeterince istekli başlayamadıklarını belirten Stoilov, “Rakibe net bir fırsat vermedik. Defansta 90 dakika boyunca çok organizeydik. Ancak hücumda kesinlikle daha iyi olmamız gerekiyor. Öz güven eksikliği yaşıyoruz.” dedi.
Stoilovayrıca milli arada eksik kadroyla çalışmak zorunda kaldıklarını ve bu durumun takımın ritmini etkilediğini belirtti. Juan’ın sakatlıktan yeni çıktığını ve beklenen seviyede olmadığını vurgulayan deneyimli teknik adam, hücum hattındaki rekabetin artırılması gerektiğine dikkat çekti.
Stoilov “Eğer yakaladığımız fırsatları değerlendirseydik bugün 5-6 puan daha fazla konuşuyor olabilirdik. Bu kayıpları önlemek için öndeki rekabeti artırmamız şart.” diye konuştu.
Selçuk İnan: Zor bir deplasmanda iyi mücadele ettik
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan da karşılaşmanın ardından oyuncularını tebrik etti. İzmir deplasmanının zorluğuna vurgu yapan genç teknik adam, “Göztepe güçlü bir takım. Bu deplasmanda istatistiklerde önde olmak kolay iş değil. Oyuncularımı gönülden tebrik ediyorum. Kazanamadık ama bu bir puan değerli.” dedi.
İnan, Ahmet Oğuz gibi çok yönlü oyuncuların katkısına dikkat çekerek, tüm kadroya eşit şekilde hazır olma sorumluluğu verdiklerini ifade etti. Ayrıca geçen haftaki galibiyetin ardından eksik kadroyla sahaya çıktıklarını, buna rağmen taktik planı başarıyla sahaya yansıttıklarını söyledi.
İnan, “İyi bir analiz ekibimiz var. Her maça özel hazırlanıyoruz. Oyuncularım çalışıyor, mücadele ediyor. Serdar Dursun’un durumu ciddi görünmüyor, yarın netlik kazanacak.” diye konuştu.
Maçtan dikkat çeken anlar
- 7. dakika: Göztepe’nin taç organizasyonunda Dennis altı pas içinde net fırsattan yararlanamadı.
- 26. dakika: Kocaelispor'da Agyei’nin taşıdığı top, savunmanın son anda araya girmesiyle kornere çıktı.
- 59. dakika: Efkan’ın pasında Ruan’ın ortası sonrası Janderson'un kafa vuruşu auta gitti.
- 70. dakika: Ruan’ın sağdan taşıdığı topa Olaitan sert vurdu, top az farkla dışarı çıktı.





