Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'in 8. hafta karşılaşmasında Yunan temsilcisi Panathinaikos ile kozlarını paylaştı. Rakibini 107-77'lik farklı üstünlükle mağlup eden sarı-lacivertli ekip, Avrupa'da 7. galibiyetine uzandı.

Hem ligde hem de Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam eden Fenerbahçe'de başantrenör Dimitris Itoudis, sarı-lacivertli ekibin efsane koçu Obradovic'in ilk sezonunu hatırlattı.

YENİ KADRO

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi Play-Off Finali'nde Anadolu Efes'i geçerek şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertli ekip, bu zafere rağmen sezon başında kabuk değiştirme kararı almıştı. Koç Aleksandar Djordjevic ile yolları ayıran ve Yunan başantrenör Dimitris Itoudis'i direksiyona geçiren Fenerbahçe Beko, kadronun büyük bölümünde değişikliğe gitti. 7 isim ile yollarını ayıran ve 8 transfer yaparak büyük bir kabuk değişimi yaşayan sarı-lacivertliler, bu kadar köklü bir değişikliğe rağmen sezon başlangıcında oldukça hazır gözüktü.

Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo, Jan Vesely, Danilo Barthel, Markel Starks, Ahmet Düverioğlu, Jehyve Floyd ve Achille Polonara takımdan ayrılırken, bu oyuncuların yerine Nemanja Bjelica, Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Carsen Edwards, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley, Tonye Jekiri ve Samet Geyik dahil olmuştu.

ANADOLU EFES MAĞLUBİYETİ SONRASI GALİBİYET SERİSİ

Sezonun ilk resmi maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Anadolu Efes ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertli ekip, sahadan 71-62 mağlup ayrılarak kupayı rakibine kaptırdı. Bu maçın ardından Fenerbahçe, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague'de toplamda 10 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

SERİYE BARCELONA SON VERDİ

Fenerbahçe'nin galibiyet serisine ise Barcelona son vermişti. Kıyasıya geçen maçta sarı-lacivertliler 81-80 mağlup ayrılarak sezonun ilk yeniglgisini almış oldu. Bu mağlubiyetin ardından Fenerbahçe, Euroleague'de çıktığı Kızılyıldız ve Panathinaikos maçlarını ise kazanarak yeniden başarılı performansını parkeye yansıttı.

OBRADOVIC'İ ARATMADI

Sezon başında Fenerbahçe Beko'nun başına geçen Dimitris Itoudis, sarı-lacivertli ekibin efsane başantrenörü Zeljko Obradovic'i hatırlattı. 2013 yılında Euroleague'e 6'da 6 ile başlayan Obradovic, 8 maçta ise Dimitris Itoudis gibi yalnızca 1 mağlubiyet almıştı.

Sırp çalıştırıcı ligde ise ilk 5 maçta 1 yenilgi alırken, Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe'nin mağlubiyeti bulunmuyor.

YARDIMCILIĞINI YAPTI

11 yıl boyunca Panathinaikos'ta koç Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yapan Yunan başantrenör, 13-14 sezonu başında Orhun Ene'nin yerine Banvit koçu olarak göreve başlamıştı. CSKA Moskova'daki başarılı dönemlerinin ardından Fenerbahçe Beko'nun başına geçen Yunan çalıştırıcı, sarı-lacivertli ekipte Zeljko Obradovic dönemini akıllara getirdi.

OBRA FİNALDE ITOUDIS'E YENİLMİŞTİ

Fenerbahçe'nin efsanesi haline gelen Obradovic sarı-laicvertli kulüp ile büyük başarılara imza attı. Fenerbahçe, EuroLeague'de İlk Final Four, ilk final, ilk şampiyonluk ve dört kere üst üstte Final Four oynama başarısını onunla gösterdi. 2016 yılında Fenerbahçe Euroleague finalinde CSKA Moskova'ay kaybetti. Rus takımının başantrenörlüğünü Itoudis yapıyordu.

TÜRK BASKETBOL TARİHİNE GEÇTİ

Fenerbahçe ertis yıl İstanbul'da oynanan final maçında Olympiakos'u 80-64 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü olmuştu. Sarı-lacivertliler bunu başaran ilk Türk takımı olarak Türk Basketbol tarihine geçmişti.

YÜZDE 75'LİK KAZANMA ORANI

Obradovic'in Fenerbahçe'si çıktığı 507 resmi karşılaşmada 382 galibiyet elde etti. Obradovic, tarihi başarılar kazandırdığı takımıyla Basketbol Süper Ligi'nde 262, THY Avrupa Ligi'nde 217, Türkiye Kupası'nda 22, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise 6 olmak üzere toplam 507 karşılaşmaya çıktı.

Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 382 kez sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Obradovic yüzde 75 kazanma oranı başarısı yakaladı.