Erzurum sabah saatlerinde korkunç bir cinayetle sarsıldı. Yapılan incelemede ölenlerin Salih Aybaş (52) ve Nermin Tirit (47) olduğu tespit edildi.
Kadını sokak ortasında vurdu, ardından intihar etti
Olayın güvenlik kamerası ve tanık ifadelerine göre, Salih Aybaş sabah saatlerinde Nermin Tirit’i sokak ortasında kovalamaya başladı. Aybaş, kısa süre sonra Tirit’e tabancayla ateş etti. Nermin Tirit olay yerinde hayatını kaybederken, Aybaş aynı silahla intihar ederek yaşamına son verdi.
Geçtiğimiz ay cezaevinden tahliye olmuş
Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'taciz' suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Salih Aybaş, daha önce bıçaklayarak yaraladığı ve takıntılı olduğu öğrenilen Nermin Tirit'i evinin önünde önce kovaladı daha sonra sitenin bahçesinde silahla öldürdü.
İşe gitmek için evinden çıkan Nermin Tirit'e defalarca ateş eden adam, sonrasında aynı silahla intihar etti.
Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi
Mahalle sakinlerinin silah seslerini duyması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan kontrolde iki kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.
Cansız bedenler Erzurum Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kadın temizlik işçisiydi
Nermin Tirit’in bir kamu kurumunda temizlik personeli olarak çalıştığı öğrenildi. Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.




