Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı başkanlığındaki heyet, Özbekistan’da kurulması planlanan fakülteye ilişkin temaslarda bulunmak üzere Taşkent’i ziyaret etti. Ziyarette, akademik altyapı, ortak lisans programları ve araştırma iş birlikleri ele alındı.

Ortak lisans programları gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in himayelerinde imzalanan niyet protokolü kapsamında yürütülen görüşmelerde, hafif sanayi alanında eğitim, araştırma ve uzman yetiştirilmesine yönelik iş birliği başlıkları değerlendirildi.

Rektör Alcı, Özbekistan Hafif Sanayi Geliştirme Ajansı Başkanı Nozimjon Kholmurodov ve Tekstil Enstitüsü Rektör Yardımcısı İsmail Bulanık ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Taşkent’te kurulması planlanan Tekstil Deri ve Moda Tasarım Fakültesi ile bu alanda geliştirilecek ortak lisans programlarının detayları masaya yatırıldı.

Kurulması planlanan fakültenin kısa sürede eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başlamasının hedeflendiği bildirildi. İş birliğinin lisans eğitiminin yanı sıra akademisyen değişimi, ortak araştırma projeleri, makale ve sempozyum çalışmaları gibi bilimsel faaliyetleri de kapsayacağı belirtildi.

Ege Ozbekistan (2)

Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesi ziyareti

Ege Üniversitesi heyeti, Taşkent programı kapsamında üniversitenin kurucuları arasında yer aldığı Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Burada yürütülen akademik çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Ege Üniversitesi’nin söz konusu üniversitede Gıda Teknolojisi ile Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri programlarında eğitim-öğretim faaliyetlerine katkı sunduğu ifade edildi.

CHP’li Türeli MESEM’deki çocuk kazalarını Meclis’e taşıdı
CHP’li Türeli MESEM’deki çocuk kazalarını Meclis’e taşıdı
İçeriği Görüntüle

Küresel etki alanı vurgusu

Uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda Türk dünyasıyla akademik iş birliklerini artırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Alcı, gerçekleştirilen çalışmaların iki ülke açısından da önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti. Protokol kapsamında yürütülen sürecin yükseköğretim alanında yeni bir model oluşturması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi