İzmir’de uzun süredir tartışılan Buca Cezaevi arazisi yeniden siyasi gündemin merkezine taşındı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeni Yol Grubu’nun TBMM’deki haftalık olağan grup toplantısında yaptığı konuşmada İzmir Buca Cezaevi alanını gündeme alarak, iktidara “rant” tepkisi gösterdi.

69 bin metrekarelik alan Meclis gündeminde

Kent merkezinde atıl durumda bulunan ve 69 bin metrekare büyüklüğe sahip eski cezaevi alanının geleceği uzun süredir İzmir kamuoyunda tartışılıyor. İller Bankası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında uzlaşıyla hazırlanan imar planı değişikliği, alanın bir bölümünün yeşil ve sosyal donatı, bir bölümünün ise yapılaşma alanı olarak değerlendirilmesini öngörüyor.

Alanının yarısının yeşil alan, kalan kısmının ise yapılaşmaya açılmasını içeren plan değişikliği Meclis gündemine gelirken, Babacan’dan sert eleştiriler geldi.

Bucacezae-1

İzmir'de geri dönüştürülebilir malzemeler dekoratif ürünler haline geldi
İzmir'de geri dönüştürülebilir malzemeler dekoratif ürünler haline geldi
İçeriği Görüntüle

“Buca Cezaevi millet bahçesi olmalı”

Grup toplantısında konuşan Babacan, cezaevi arazisinin betonlaşmasına karşı olduklarını vurguladı. Babacan, “Bunların gözünü rant bürümüş. Meşhur Buca Cezaevi’nin arazisi… Hem cezaevinin hatırasının tarih kayıtlarında yer alması açısından hem de Buca’ya, İzmir’e nefes aldırması açısından buranın bir millet bahçesi haline getirilmesi gerekiyor” dedi.

İktidarın yaklaşımını eleştiren Babacan, alanın yeni bir beton yığınına dönüştürülmek istendiğini savunarak, “İzmir Buca nefes alsın diyoruz. Beton yığını haline gelmesin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Mücadele yerelde sürecek

Babacan, İzmir teşkilatının konuyla ilgili yerelde mücadeleyi sürdürdüğünü belirterek, bu sürecin İzmir’de devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi