İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) karşı yürütülen yasal süreç, Danıştay kararıyla kesin olarak sonuçlandı ve Martı’nın lisans alma hakkı resmen tescil edildi.

Martı lisans hakkını aldı

Daha önce İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Martı’yı haklı bularak İBB’nin lisans vermeme kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetmiş ve kararı iptal etmişti. İBB’nin istinaf başvurusu da reddedilerek karar Martı lehine onanmıştı.

Yasal süreçler tamamlandı

Süreci Danıştay’a taşıyan İBB, burada da aynı sonucu aldı. Danıştay, alt mahkemelerin kararlarını yerinde bularak Martı’nın haklılığını bir kez daha onayladı. Bu kararla birlikte, e-ulaşım lisansına ilişkin tüm yasal süreçler tamamlanmış oldu.

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, karara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu kararla birlikte İstanbul’da dijital ulaşımın bir parçası olduğumuz kesinleşti. İlk günün heyecanıyla yürümeye devam ettiğimiz bu yolda, idari konuların son ve en üst mercii olan Danıştay’ın da bizi haklı bulmuş olması son derece gurur verici. Teknoloji ve yenilikle İstanbul’un ulaşımına katkı sunmaya devam edeceğiz.

TCMB o verileri paylaştı: Yıl sonu enflasyon, dolar ve faiz tahminleri!
TCMB o verileri paylaştı: Yıl sonu enflasyon, dolar ve faiz tahminleri!
İçeriği Görüntüle

Oğuz Alper

Kaynak: İHA