Gamze ESKİKÖY / Dijital Gaste - İzmir’de Bornova Belediyesine yönelik yürütülen “bankamatik personel” soruşturmasında gözaltına alınan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve beraberindeki 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında siyasetin de dâhil olduğu süreçte, CHP’li isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi.

Denizli'deki otobüs faciasında hayatını kaybeden anne ve kızı İzmir'de toprağa verildi
Denizli'deki otobüs faciasında hayatını kaybeden anne ve kızı İzmir'de toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Tanal: "AKP’li belediyelerdeki bankamatikleri araştırsınlar"

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “1 günde ne oldu? Sabah erkenden Bornova Belediye Başkanımız, Ankara İl Başkanımız gözaltına alındı ve İzmir’e getirildi. Ankara’da sanki adliye, polis, yok. 170 bin oy farkıyla Mustafa Bozbey belediye başkanı seçildi, CHP’deki belediyeyi 1 günde AKP aldı. Bugün bunlar oldu da Bornova Belediye Başkanımızın gözaltına alınma sebebi 1 şahsın SGK üzerinden belediyeye girişi yapıldığı ve işe gelmeden maaş aldığı iddiası." dedi.

"Bunlarda ahlak, vicdan kırıntısı kalem ucu kadar varsa başta TBMM’deki bankamatik kartı olan kaç kişi var onu açıklasınlar." ifadelerini kullanan Tanal, şunları kaydetti:

Kaç tane Bakanlık varsa bankamatik kaç personel olduğunu araştırsınlar. AKP’li belediyelerdeki bankamatikleri araştırsınlar. Burada amaç hukuk devleti, ayrı davranamazsınız. Ömer Başkan'a uygulanan hukuk; bakanlara, TBMM’ye, AKP’li belediye başkanlarına uygulansa AKP’li belediyelerde bin – 2 bin kişinin cezaevinde olması lazım, meclis başkanının cezaevinde olması lazım. Biz, AKP’li belediyelere uygulanan hukukun CHP’li belediyelere de uygulanmasını istiyoruz. Burada amaç kamu zararı, yolsuzlukla mücadele değil, CHP birinci parti, iktidara yürüyor, bunu engellemek için hukuksuz operasyonlarla CHP’nin iktidar yürüyüşünü kesmek istiyorlar. Belediye başkanımızın alnı dik, vicdanen rahat, yolsuzluk içinde yok. Göğsünüzü gererek dolaşın! Bu kumpastır, siyasi operasyondur. Başkanımızı alacağız hukukun kırıntısı varsa. Bu kumpasların hepsini bozacağız.

Akdoğan: "Bu yaşadıklarımız, yeni bir iktidarın doğum sancısıdır"

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “Yapılan haksızlığa karşı son derece nitelikli bir eylem sürerken, gözler İzmir’e çevrilmişken bu direnişi kırmak üzere Ankara il başkanını jandarma ile İzmir’e getirmek dâhil, İzmir’deki algıyı kırmaya çalıştılar. Bu yaşadıklarımız kabul edilebilir değil. Bu direnişin iktidar açısından anlatılabilir bir yanı yok. Bu yaşadıklarımız, yeni bir iktidarın doğum sancısıdır." ifadelerini kullandı.

"Öner Başkanımız ile ilgili olan durumda doğrulara doğru, yanlışlara yanlış denmiştir." diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

Başkanımız oraya istediğimiz gibi davet edilmiş, gelmiş ve ifadesini vermiştir. Şimdi savcılıkta da verecektir. Herhangi bir olumsuz muamele olmamıştır; sorular sorulmuş ve cevaplarını vermiştir. Bu prosedür tamamlandıktan sonra buradan başkanımızı alacağız ve Bornovalılara hizmet etmeye devam edecektir.

Biz de Meslek Fabrikası’nda olacağız; türkülerimizi hem İzmir Adliyesi’ne göndereceğiz hem de Buca’da ifade veren Başkanımız Ümit Erkol duyacak. Silivri’deki arkadaşlarımız ve Ankara’daki kötücül akıl duyacak. İzmir’deki Meslek Fabrikası’na sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Muhabir: Haber Merkezi