Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal AK Parti’ye geçerken Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda düzenlenen törenle Köksal’a AK Parti rozeti takıldı. AK Parti’ye resmen katılan Köksal ilk açıklamasında, “Ailenin kutsallığına inananlarla, toplumun değer yargılarına saygı duyanlarla aynı yolda yürüyeceğim. Afyonkarahisarımıza, ülkemize, milletimize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.
Gökçen’den sert tepki
AK Parti’ye katılan Burcu Köksal’a tepki gösteren isimler arasında yer alan CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Fatmanur Çelik ve kızını hatırlattı
Gökçen açıklamasında, Köksal’ın aile vurgusuna dikkat çekerek şu eleştirilerde bulundu:
“Ayhan Şengüler önce Fatmanur’u istismar etti. Fatmanur, bu tecavüzcüyle evlendirildi. Bir çocukları oldu. İsmi Hifa İkra’ydı. Ayhan 3 yaşından itibaren bu çocuğu da istismar etmeye başladı.
Fatmanur Çelik, takipsizlik kararı verilmesi üzerine adalet nöbetine başladı. ‘Başıma bir şey gelirse intihar demesinler’ dedi. Fatmanur ve kızı artık yok. Aile Bakanlığı Fatmanur’u suçlayan bir açıklama yaptı. Bir tek şeyi açıklayamadı.
Ayhan neden hiç hapse girmedi? Cevabı yok. Aslında cevabı şu: tarikatı ona sahip çıkıyordu. Akp’nin yargı düzeni de bu tarikata sahip çıkıyordu.”
"Durbay’a iftiralar atılırken..."
Açıklamasının devamında Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı merhum Gülşah Durbay’a yönelik ithamlara da yer veren Gökçen şunları söyledi:
“Böyle bir aile kutsallığı işte. Bu sadece bir örnek. Böyle değer yargıları işte. Artık siz aynı saftasınız. Kanserden ölmüş Gülşah Durbay’a iftiralar atılırken aile kutsallığı ve değerlerden bahsederek o müfterilerin yanına gitmek.
“Kurultayda iyi ki Özgür Özel’e oy vermemişim” diyerek gitmek. İyi ki oy vermemişsin. Güle güle, bu parti seni sırtında fazla bile taşıdı.”





