Dijital Gaste- CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası başlayan kriz yeni bir boyuta taşındı. CHP Genel Merkezi’nin tahliye edilmesinin istenmesi üzerine Ankara’da tansiyon yükselirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatının Emniyet’e başvurarak genel merkezin boşaltılması için dilekçe sunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun da mahkeme kararına uyulması yönünde çağrı yaptığı belirtilirken, polis ekipleri tahliye için harekete geçti.

Tahliye girişimi sırasında CHP Genel Merkezi önünde arbede yaşanırken, polis müdahalesine ilişkin tepkiler peş peşe geldi.

“CHP TARİHİNDE İLK KEZ POLİS GENEL MERKEZE SOKULDU”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda polis müdahalesine sert sözlerle tepki gösterdi.

Konak ve Karşıyaka iskelelerinde yeni dönem: Plan değişikliği onaylandı
Konak ve Karşıyaka iskelelerinde yeni dönem: Plan değişikliği onaylandı
İçeriği Görüntüle

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez, AKP’nin kayyumunun çağrısıyla polis CHP Genel Merkezi’ne sokuldu.

Biber gazıyla müdahale edildi. Yaşlılar, gençler, partililer gazdan etkilendi. Hepimiz bunu yaşadık.

Bu tablonun tek bir sonucu vardır: Otoriter düzenin devamına hizmet etmek. Erdoğan’ın ve Saray rejiminin ömrünü uzatmak.

Bugün bu sürecin parçası olan herkes, doğrudan ya da dolaylı biçimde Saray’ın değirmenine su taşımaktadır. Bunun başka bir açıklaması yoktur.

Biz buradayız. CHP’nin iradesine, örgütüne ve tarihine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gücümüz yettiğince direneceğiz.

Polis müdahalesi başladı. Soldan sağdan girdiler, gaz sıkarak. CHP’ye polis müdahalesiyle girmeye çalışanlara yazıklar olsun. AKP’nin piyonusunuz, AKP’nin oyuncağısınız. Erdoğan’ı iktidar yapmak için bunu yapıyorsunuz. Sonuna kadar buradayız.”

Kaynak: Haber Merkezi