Gamze Eskiköy / Dijital Gaste- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın öncülüğünde başlayan Meslek Fabrikası direnişi sürüyor. Direnişin yalnızca bina önünde değil, kentin farklı noktalarına yayılarak devam edeceğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, bugün bina önünde son kez eylem gerçekleştirildiğini duyurdu.

CHP'de gözler o tarihe çevrildi: Grup toplantısı yapılacak
CHP'de gözler o tarihe çevrildi: Grup toplantısı yapılacak
İçeriği Görüntüle

Meslek Fabrikası önünde düzenlenen eyleme CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Ümit Özlale, Rahmi Aşkın Türeli, Deniz Yücel, Seda Kaya Ösen, Tuncay Özkan, Yüksel Taşkın ve Salih Uzun’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.

Whatsapp Image 2026 04 17 At 19.21.56

GÜÇ: EYLEMİ SONLANDIRMIYORUZ, DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağatay Güç, “12 gündür buradayız. İrade ortaya koyuyoruz. Meslek Fabrikası İzmir halkınındır. AK Parti özür dilemek yerine İzmir’le inatlaştı. İzmirlilere kafa tuttu. Ne istediniz gençlerinizin geleceğinden, kadınların emeğinden? Bu yapılan idari bir işlem değildir. Bu yapılan, İzmir’in iradesine müdahaledir. Bu, iktidarın bir tercihidir. Halktan olmak yerine yanlıştan yana olmayı seçtiler. İzmir bu tercihe teslim olmayacak. İzmir, zalimlere boyun eğmeyenlerin kentidir. Topla tüfekle değil, taşla sopayla değil; bayrakla, marşla, iradeyle veriliyor. Biz bu eylemi sonlandırmıyoruz, dönüştürüyoruz. Artık mücadeleyi her alanda sürdüreceğiz. Çarşıda, sokakta, otobüste, ilçede, mahallede bilgilendireceğiz. Bu mücadele hak yerini bulana, İzmir kazanana kadar sürecek. Kötüler kaybedecek, iyiler kazanacak” dedi.

Whatsapp Image 2026 04 17 At 19.21.57 (1)

Muhabir: Gamze ESKİKÖY