Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) gözde kenti Dubai, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir kutlamaya ev sahipliği yaptı. Dünyanın en yüksek binası olarak bilinen Burj Khalifa, bu yıl da Cumhuriyet’in yıldönümünde Türk bayrağının kırmızı beyaz renkleriyle ışıklandırıldı.
Dev gökdelenin yüzeyine yansıtılan ay yıldızlı bayrak ve İstiklal Marşı, Dubai’nin gökyüzünde yankılanırken kentte yaşayan Türkler ve bölgedeki yabancılar duygusal anlar yaşadı. Gökdelenin çevresinde toplanan kalabalık, marşı hep bir ağızdan söyledi.
Büyükelçi Göktaş’tan teşekkür mesajı
Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Burj Khalifa’nın Türk bayrağına büründüğü anları sosyal medya hesabından paylaştı. Göktaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bayram coşkumuzda bizleri yalnız bırakmayan BAE'deki kardeşlerimize ve dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşasın Türkiye–BAE dostluğu."
Dünyanın zirvesinde Türk bayrağı
829 metre yüksekliğiyle dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa, daha önce de Türkiye’nin milli bayramlarında benzer ışık gösterilerine sahne olmuştu. Her yıl gelenek haline gelen bu kutlamalar, Türkiye ile BAE arasındaki dostane ilişkilerin sembolü olarak görülüyor.
Cumhuriyet’in 102. yılı, Dubai’de hem gurur hem de özlemle kutlandı. Gökdelenin tepesine kadar uzanan kırmızı beyaz ışıklar, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi haline geldi.




