Buca’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, yüzlerce kişinin katıldığı coşkulu etkinlikle başladı. Buca Belediyesi’nin Yenigün Spor Tesisleri’nde düzenlediği programda katılımcılar “Atam İzindeyiz” yazısı oluşturarak Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık mesajı verdi.

Etkinlikte Harmandalı, zeybek, tekvando, boks ve dans gösterileri sahnelendi. Gençlerin performansları alanda büyük alkış alırken, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman 19 Mayıs’ın bağımsızlık mücadelesindeki yerine dikkat çekti.

Whatsapp Image 2026 05 19 At 09.03.07 (5)

BUCA’DA 19 MAYIS COŞKUSU YENİGÜN’DE YAŞANDI

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs programı, Yenigün Spor Tesisleri’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kutlamalarda vatandaşlar ve gençler, bayram sevincini aynı alanda paylaştı.

Programda sahnelenen Harmandalı ve zeybek gösterileri izleyenlerden alkış aldı. Tekvando, boks ve dans performansları ise etkinliğe hareketli ve renkli anlar kattı.

Whatsapp Image 2026 05 19 At 09.03.37 (3)

YÜZLERCE KİŞİ “ATAM İZİNDEYİZ” YAZDI

Etkinliğin en dikkat çeken anı, yüzlerce kişinin bir araya gelerek “Atam İzindeyiz” yazısı oluşturması oldu. Katılımcılar bu görüntüyle hem 19 Mayıs ruhunu hem de Cumhuriyet değerlerine bağlılıklarını ortaya koydu.

Buca Metrosu planlarında yeni düzenleme!
Buca Metrosu planlarında yeni düzenleme!
İçeriği Görüntüle

Oluşturulan yazı, alanda bayram coşkusunu güçlendiren simgesel bir mesaj niteliği taşıdı. Etkinlik, özellikle gençlerin katılımıyla 19 Mayıs’ın taşıdığı anlamı görünür kıldı.

GÖRKEM DUMAN’DAN BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, etkinlikte yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın bir milletin yeniden ayağa kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi. Duman, 107 yıl önce Anadolu’da başlayan mücadelenin bugün hâlâ yol gösterici olduğunu belirtti.

Duman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini vurgulayarak, Türkiye’yi ayakta tutacak en büyük gücün düşünen, üreten, sorgulayan ve vazgeçmeyen gençler olduğunu ifade etti.

“BANDIRMA VAPURU HÂLÂ YOL ALIYOR”

Başkan Duman, konuşmasında 19 Mayıs’ın yalnızca bir tarih değil, bağımsızlık ve umut iradesi olduğunu dile getirdi. Duman, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mavi gözlerinin ışığında 107 yıldır Bandırma Vapuru’ndayız ve o vapur hâlâ yol alıyor” dedi.

Duman, Cumhuriyet’e inanan, memleketini seven ve vazgeçmeyen gençlerle aynı yolda yürümeye devam edeceklerini belirterek, Buca’dan güçlü bir birlik ve bağlılık mesajı verdiklerini söyledi.

Whatsapp Image 2026 05 19 At 09.03.37 (1)

GENÇLER BAYRAM RUHUNU SAHAYA TAŞIDI

19 Mayıs etkinliğinde sahne alan gençler, spor ve dans gösterileriyle bayramın enerjisini alana taşıdı. Program, gençliğe armağan edilen bayramın ruhuna uygun şekilde dinamik ve katılımcı bir atmosferde geçti.

Buca Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik, hem bayram kutlaması hem de Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma mesajıyla tamamlandı. Katılımcılar, “Atam İzindeyiz” yazısıyla 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve gençlik mirasını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi