CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı kararıyla kapatıldıktan 3 gün sonra yeniden açılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güç, karar sürecini “keyfilik” olarak nitelendirerek Türkiye’nin hukuk, liyakat ve adalet ekseninde yönetilmesi gerektiğini söyledi.
Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin kararın kısa süre sonra yine Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlükten kaldırılması, siyaset gündeminde yeni tartışma başlattı. Güç, üniversiteler ve yargı üzerinden alınan kararların siyasi hesaplara göre şekillenmemesi gerektiğini vurguladı.
ÜNİVERSİTE KARARINA İZMİR’DEN TEPKİ
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Bilgi Üniversitesi hakkında alınan kararların devlet yönetimi ve hukuk güvenliği açısından ciddi soru işaretleri doğurduğunu savundu. Güç, üniversitelerin kişisel ya da siyasi hesaplarla açılıp kapatılmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.
Güç, açıklamasında “Üniversiteleri kişisel hırslarına göre 3 gün önce kapatıp 3 gün sonra açan bir anlayış, devleti de hukuku da ciddiyetsizliğe mahkûm etmektedir” ifadelerini kullandı.
“KEYFİLİĞİN DEĞİL HUKUKUN ÜLKESİ OLMALIYIZ”
Çağatay Güç, iktidarın üniversiteleri, yargıyı ve demokrasiyi siyasi hesapların aracı haline getirdiğini öne sürdü. Bu anlayışın ülkeye ve millete değil, yalnızca kişisel iktidar alanına hizmet ettiğini savundu.
Güç, “Türkiye, keyfiliğin değil; hukukun, liyakatin ve adaletin ülkesi olmak zorundadır. Milletimiz bu anlayıştan en yakın seçimle kurtulacak ve ülkemiz yeniden milletin ülkesi olacak” dedi.
BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KARARI GÜNDEM OLMUŞTU
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla kaldırılmıştı. Kararın ardından üniversitenin durumu ve öğrencilerin sürece nasıl dahil edileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.
Kapatma kararından 3 gün sonra yayımlanan yeni Cumhurbaşkanı kararıyla, faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin önceki karar yürürlükten kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, işlemin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı üzerine alındığı belirtildi.




