İzmir’deki şeftali üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan Selçuk’ta, ekonomik nedenlerle iki yıldır yapılamayan Şen Şeftali Şenliği yeniden düzenlendi. Belevi’de üretici ve vatandaşları buluşturan etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, çiftçilere kooperatifleşme çağrısı yaparak destek sözü verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı ve Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen şenlik, geleneksel şeftali hasadıyla başladı. Cemil Tugay ile Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, üreticilerle birlikte bahçeye girerek sezonun şeftalilerini topladı.

İKİ YILLIK ARANIN ARDINDAN YENİDEN DÜZENLENDİ

Türkiye’nin önemli şeftali üretim merkezlerinden biri olan Selçuk’un Belevi Mahallesi’ndeki şenlik, üreticilerin artan maliyetler ve ekonomik sorunlarla mücadele ettiği bir dönemde yeniden hayata geçirildi.

İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 3 kişi tutuklandı
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 3 kişi tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Hasadın ardından bando eşliğinde Belevi Meydanı’na yürüyen belediye başkanları ve katılımcılar, üretici stantlarını ziyaret etti. Şenlikte zeybek ve halk oyunları gösterileri, çocuk etkinlikleri, gastronomi sunumları ile kültür ve sanat programları düzenlendi.

29062026 915 2

TUGAY’DAN ÜRETİCİYE KOOPERATİFLEŞME ÇAĞRISI

Şenliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, üreticilerin emeğinin daha fazla değer kazanması için örgütlü hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Belevili ve Selçuklu çiftçilere kooperatif kurmaları çağrısında bulunan Tugay, “Kooperatifinizi kurmak için bir adım atın, hemen yanınızda bizi göreceksiniz. Hiçbir sıkıntınızda sizi yalnız bırakmayacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır tarımsal üretime destek verdiğini belirten Tugay, çiftçilerin üretmeye devam etmesi için ihtiyaç duyulan alanlarda destek sunacaklarını ifade etti.

ŞENLİK DAYANIŞMAYLA YENİDEN HAYAT BULDU

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Şen Şeftali Şenliği’nin ekonomik nedenlerle iki yıldır düzenlenemediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şenliğin yeniden üreticiyle buluştuğunu belirten Sengel, dayanışmanın çiftçilere moral verdiğini kaydetti.

Aile tarımının korunması ve vatandaşların yeniden toprağa yönelmesinin önemine dikkat çeken Sengel, tarımsal üretimin güçlendirilmesi için yerel yönetimlerin üreticinin yanında olması gerektiğini vurguladı.

EN İYİ ŞEFTALİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Şeftali Yarışması’nda üreticilerin yetiştirdiği ürünler jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada Orkun Çavuşlar birinci, Şevki Olgun ikinci, Hüseyin Topçu ise üçüncü oldu.

Birincilik ödülünü Cemil Tugay, ikincilik ödülünü Filiz Ceritoğlu Sengel verdi. Üçüncü olan Hüseyin Topçu’ya 2 bin 500 liralık ödülü Belevi Mahalle Muhtarı Doğan Dönmez takdim etti.

KEŞKEK GELİRİ DMD HASTASI ÇOCUKLARA AYRILDI

Şenlikte Cemil Tugay ile Filiz Ceritoğlu Sengel, geleneksel keşkeği birlikte dövdü. Hazırlanan keşkekler, Selçuk’ta yaşayan üç Duchenne Musküler Distrofi hastası çocuğun tedavisine katkı sağlamak amacıyla satışa çıkarıldı.

Vatandaşların gönüllü katkılarıyla elde edilen gelirin çocukların tedavi süreçlerine destek olması hedeflendi. Şen Şeftali Şenliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müzikleri Orkestrası’nın konseriyle sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ