AXA Türkiye, açık su özel yüzücüsü Tuna Tunca ile “Değerler Ortaklığı” anlaşmasına imza attı. AXA Türkiye Genel Müdürlük binasında gerçekleşen buluşmada Tuna Tunca ve annesi Gülnur Tunca ağırlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olan Tuna Tunca, Manş Denizi’ni solo yüzerek geçen dünyadaki ilk otizmli erkek yüzücü unvanını taşıyor. Tunca ayrıca Cebelitarık Boğazı’nı da başarıyla geçti.
Uluslararası başarılara imza attı
Açık su yüzmede önemli dereceler elde eden Tuna Tunca, nöroçeşitlilik farkındalığı açısından da dikkat çeken bir rol model olarak öne çıkıyor. Denizle kurduğu bağı kendisini ifade ettiği bir alan olarak tanımlıyor.

CEO’dan açıklama
AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken, Tuna’nın hikayesinin kararlılık ve tutkunun güçlü bir örneği olduğunu belirtti. Ölken, marka amacı doğrultusunda ilham veren sporcuların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Aile ve spor camiasından destek
Tuna’nın annesi Gülnur Tunca, yüzmenin oğlunun hayatında önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi. AXA Türkiye değer ortağı milli ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı da buluşmaya katılarak Tuna’nın azminin açık su yüzmenin ruhunu yansıttığını söyledi.





