Epözdemir’in, bir yargı dosyasında rüşvet verilmesine aracılık ettiği iddia edilirken, savcılık delil olarak tanık beyanları ve dijital materyal incelemelerine yer verdi.
12 yıl hapis istemi
Avukat Rezan Epözdemir hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Epözdemir’in “rüşvete aracılık etme” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, Epözdemir önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Sosyal medyadan açıklama yapmıştı
Tutukluluğu devam eden Epözdemir, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı yazılı açıklamada, kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirtti. Tutukluluğunu “hukuka aykırı” olarak nitelendiren Epözdemir, sosyal medya üzerinden yürütülen bazı paylaşımların kendisine “itibar suikasti” olduğunu savundu.
“Bu dosyadan mahkum olursam hayatıma son vereceğim” demişti
Epözdemir açıklamasında, sosyal medya üzerinden hedef alındığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:
Sosyal medya eliyle ve yalancı tanıkla bana bu kumpası kuranlar benim cezaevinde çürümem için uğraşıyor. 20 yıllık hukuk mücadeleme karşı suikast yapılıyor. Üç çocuğum, eşim ve ailem bu yalan ve iftiralardan çok etkilendi. Eğer bu dosyadan mahkum olursam hayatıma son vereceğim. Benim için hiç yaşamamak, onursuzca yaşamaktan iyidir.






