Altay yönetimi, FIFA nezdindeki borç dosyalarını kapatmak için haftalardır yoğun mesai harcıyor. Ancak şu ana kadar yalnızca birkaç dosyada ilerleme sağlanabildi. FIFA’nın uyarısına göre, 24 dosyanın tamamı kapatılmadığı takdirdekulüp doğrudan 18 puan silme cezası ile karşı karşıya kalacak. Bu cezanın uygulanması hâlinde Altay’ın ligde kalma şansı neredeyse imkânsız hale gelecek.

Zaman daralıyor

Kasım ayı içinde ödeme sürecinin tamamlanması beklenirken, yönetim kaynak bulmakta zorlanıyor. Sponsor arayışları sürse de, mevcut mali tabloya göre Altay’ın borçların tümünü kapatabilmesi oldukça zor görünüyor. Camia içinde “kurtuluş planı” oluşturulsa da, kulübün elindeki ekonomik enstrümanlar sınırlı.

Altay’da kritik görüşme: Ahmet Nur Çebi İzmir’e geliyor
Altay’da kritik görüşme: Ahmet Nur Çebi İzmir’e geliyor
İçeriği Görüntüle

“Sevindirici gelişme” değil, kritik uyarı

Son dönemde bazı kaynaklarda “dosya sayısı azaldı” yönündeki haberler yer alsa da, gerçekte Altay’ın kurtuluşu için hiçbir dosyanın açık kalmaması gerekiyor. FIFA dosyalarının tamamen kapatılmaması, puan silme cezasının yanı sıra kulübün lig lisansının da tehlikeye girmesine neden olabilir. Başkan Sinan Kanlı ve yönetim kurulu, İzmir iş dünyasına ve Altay taraftarına çağrıda bulunarak destek istedi. Yönetim, “Altay sadece bir futbol kulübü değil, İzmir’in tarihidir. Bu dosyalar kapanmazsa sadece bir sezon değil, bir tarih kaybedilecek” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Yiğit Sütcü